Sinema Haberleri

Denis Villeneuve, Dune Messiah Filminin Çalışmalarına Başladı

Denis Villeneuve, Paul Atreides’in macerasını konu alan Dune serisinin üçüncü filmi Dune Messiah için çalışmalara resmen başladı.

Legendary Studios, Frank Herbert‘ın orijinal romanlarına dayanan bilimkurgu serisinin üçüncü bir film geliştirdiklerini ve bu projenin yanı sıra Annie Jacobsen‘in Nuclear War: A Scenario kitabının uyarlaması için Villeneuve ile görüştüklerini duyurdu.

Villeneuve’nün Hedefleri ve Vizyonu

Villeneuve, 2021’de yaptığı bir açıklamada, aslında üç filmlik bir Dune serisi yapmayı planladığını ifade etmişti. Dune: Part 2’nun ardından serinin üçüncü filmi için hazırlıklara başlamış olan yönetmen, Frank Herbert’in devam kitaplarından ilham alarak Paul Atreides’in hikayesini devam ettirmeyi hedefliyor. Villeneuve, “Her zaman üç film hayal etmiştim. Dune, çok büyük bir hikaye ve onu onurlandırmak için en az üç filme ihtiyacınız olacağını düşünüyorum” diyerek projeye olan bağlılığını vurgulamıştı.

🔸 Yönetmen Villeneuve, Dune: Messiah’ı da Uyarlayarak Üçlemeyi Tamamlamak İstiyor – FRPNET

Dune Messiah’ın Yönetmenin Odak Noktası Olması

Üçüncü film, Frank Herbert‘ın Dune Messiah (Dune Mesihi) adlı devam kitabından uyarlanacak. Bu kitap, Paul Atreides’in hikayesinin devamını anlatıyor ve yeni bir dizi karakter ve olayla izleyiciyi büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Villeneuve, bu kitabın öyküsünü sinemaya aktararak izleyicilere Paul’un güçlenmiş halini ve karşılaştığı yeni tehlikeleri göstermeyi amaçlıyor.

Dune Messiah
Dune Messiah

Yeni Karakterler ve Gelişen Hikaye

Dune Messiah, izleyicilere Dune evreninde yeni tanıştıkları karakterlerin daha derinlemesine keşfini sağlayacak. Florence Pugh‘ın canlandırdığı Prenses Irulan ve Anya Taylor-Joy‘un hayat verdiği Alia gibi karakterler, hikayenin gelişiminde önemli roller üstlenecek. Ayrıca Zendaya‘nın canlandırdığı Chani karakterinin hikayesi de daha fazla detayla ele alınacak.

🔸 Dune Eserinde Neden Bilgisayarlar Yok? – FRPNET

Villeneuve’nün Heyecan Verici Vizyonu

Villeneuve, Dune Messiah için Anya Taylor-Joy ve Florence Pugh gibi yetenekli oyuncularla tekrar çalışma fırsatını sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Yönetmen, bu deneyimin onu heyecanlandırdığını ve daha fazla film yapma isteğini artırdığını belirtti.

Denis Villeneuve’ün üçüncü Dune filmi için başladığı çalışmalar, hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılanıyor. Serinin devam filmlerinin, Dune evreninin derinliklerine inerek izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunması bekleniyor.

🔸 Bilinenden Farklı Bir Konuda Yazılmış 10 Muhteşem Roman (frpnet.net)
Kaynak: EW

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.