Dizi HaberleriSinema Haberleri

Warner Bros. Daha Fazla Dizi ve Film İptal Etmeyecekmiş

2022 yılında çıkardığı filmlerden çok, iptal ettiği yapımları ve başarısızlıklarıyla konuştuğumuz Warner Bros., daha fazla dizi ve film iptal etmeyeceklerine söz verdi. Ama bu sözü güven vermedi.

Warner Bros.’un CFO’su, yani Finansal İşler Müdürü, Gunnar Wiedenfels 2023’te büyümeyi hedeflediklerini söyledi. 2022’de bu büyümenin ön hazırlıklarını yaptıklarını açıklayan Wiedenfels, artık o iptal dönemini geride bıraktıklarını dile getirdi.

İşimizi düzgün yapmak istediğimizden aceleye getirmedik. Bazı yapımlarımıza başka yuvalar bulmamız gerekti. Bu yüzden altı ya da yedi ay harcadık. Ama gayet iyi çözümler bulduğumuzu düşünüyorum. Ve daha da önemlisi, o chapter’ı geride bıraktık.

Gunnar Wiedenfels

Şirketin mantıksızca çok harcama yaptığı bir dönemden geçtiğini söylüyor Wiedenfels. Yani geçen yıl duyurduğumuz iptallerin de bu harcamaları düzenlemek adına yapıldığını dile getiriyor. 2023’te parasını dikkatli harcayan yepyeni bir Warner Bros. göreceğimizi iddia ediyor. Ama para harcamaktan geri durmayacaklarını ve daha çok para kazanmaya niyetli olduklarını da ekliyor.

Para harcamaya gayet niyetliyiz. İçerik bu şirketin can damarıdır. Bu biraz da şansa bağlı bir iş. Biraz kazanır, biraz kaybedersin. Ama David Zaslav’ın bir araya getirmeyi başardığı yaratıcı ekibe bakarsanız birinci sınıf bir iş yapacağımızı göreceksiniz.

Ürünlerinin fiyatlarının olması gerekenin çok ama çok altında olduğunu söyleyen Wiedenfels, zamın da yolda olduğunun sinyalini verdi. Tüm platformlarda fiyat artışı olduğunu söyledi. HBO Max’in de bu fiyatta kalmasının mantıklı olmadığını dile getirdi. Ki zaten bu açıklamasından hemen sonra HBO Max üyelik fiyatı 14.99 dolardan 15.99 dolara çıktı.

Warner Bros. Ne Yaptı Ki?

Aslında 2022’de firmanın asıl sıkıntısı ne yapmadığıydı daha çok.

Batgirl’ü çekimleri bitmiş olmasına rağmen yayınlamadılar. Halbuki Keaton’ı Batman rolünde yeniden görecek olmak bile seyirciyi heyecanlandırmaya yetmişti.

2022’nin ikinci yarısında sinemaya gelecek çoğu filmi ertelediler. Merakla beklediğimiz Salem’s Lot ne zaman çıkacak, hâlâ bilmiyoruz. Aquaman and the Lost Kingdom ve Shazam: Fury of the Gods da 2023’e ertelendi.

İşlediği suçlarla gündemden düşmeyen Ezra Miller ile çalışmayı bırakacaklarını söylemişlerdi. Bırakmadılar.

Constantine dizisini iptal etmeyeceklerini söylediler. Ettiler.

Black Adam‘ı ise iptal etmediler. Ve filmin gişe performansı Dwayne Rock Johnson’ın popülerliğine rağmen çok kötüydü.

Benzer şekilde 2022’nin son aylarında yayınladıkları iki filmden sonuncusu olan Don’t Worry Darling de filmin içeriğinden çok oyuncular ve yönetmen arasında geçen gerginliklerin magazini sebebiyle konuşuldu.

Yani Dune Part 2 filminde Feyd-Rautha’yı canlandıracak Austin Butler’ın Elvis filmi, Warner Bros.’un 2022’de yaptığı son başarılı iş oldu. Ki Butler da o rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü kazandı zaten.

Dune demişken… Onu da ertelediler. Ve Kasım’da Dune filmlerini çeken Legendary Entertainment da Warner Bros. ile anlaşması biter bitmez ortaklığı bozdu. Ama onların ayrılık sebebi Warner Bros.’un bu yılki başarısızlığı değildi. Legendary ile Warner Bros.’un arası ilk film sinemaya geldiği gün HBO Max’e de çıktı diye geçen yıldan beri açıktı.

Şimdi de bunların hepsi geride kaldı diyorlar. Ama verdiği sözleri ışık hızında bozan bir firma oldukları için bu söylediklerini ciddiye alamıyoruz.

Kaynak: Variety, The Direct

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.