Çizgi Roman Haberleri

Dark Horse, Tarzan of The Apes Çizgi Romanlarını Basacak

Efsane çizgi roman yazarı Roy Thomas‘ın uyarladığı Tarzan of the Apes çizgi romanları Dark Horse ile ciltli olarak raflara geliyor. Tarzan’ın hikayesini Conan çizeri Pablo Marcos görselleştiriyor.

Edgar Rice Burroughs‘un birçok romanı kısa formatta çizgi roman uyarlamalarına sahipti. Ancak bu çizgi romanlara yalnızca Burroughs’un resmi internet sayfasında aylık üyeliği olan okurlar erişebiliyordu.

Bu sanal çizgi romanlar tek sayfada 5-6 kare içeren bir formatta hazırlanmış. Sayfalar arka arkaya gelince devam eden bir hikaye anlatıyor. Yani çizgi romanlar yalnızca çizimleri ve hikayesi ile değil, tefrika formatıyla da nostalji uyandırıyor. Kendimizi pazar eklerinde hikaye takip eden o çocuklar gibi hissediyoruz.

Aşağıdaki görsellere tıklayarak çizgi romanın dört sayfasını inceleyebilirsiniz.

Dark Horse Comics, sitedeki bu sayfaları arka arkaya koyarak anlattıkları hikayeleri cilt haline getirmeye karar verdi. Hedeflerindeki seri ise efsane çizgi roman yazarı Roy Thomas‘ın yazdığı Tarzan of the Apes oldu. Thomas’ın yazdığı hikayeyi bir başka efsane olan Pablo Marcos görselleştirmiş.

Roy Thomas, Stan Lee’nin Marvel’daki editörlük görevini teslim alan kişi. Marvel’ın Wolverine, Ghost Rider ve Morbius gibi pek çok karakterinin yaratıcıları arasında Thomas da bulunuyor. Pablo Marcos ise özellikle Conan, Red Sonja ve Star Trek çizgi romanlarındaki karakteristik çizimlerin sahibi. Marcos ve Thomas daha önce Conan çizgi romanlarında da beraber çalışmıştı.

Tarzan of the Apes’in ilk cildi orijinal diliyle 24 Ağustos‘ta satışa çıkacak.

Çizgi romanın uyarlandığı romanı ise Türkçe okuyabiliyoruz. Tarzan: Maymunların Tarzan’ı romanını Fihrist Kitap dilimize çevirmişti. Yayınevi, yazarın diğer romanlarını da Türkçeye kazandırmak için çalışıyor. Yayınevinin kitapları arasında Burroughs’un John Carter serisinden de iki kitap var.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.