Sinema Haberleri

Night of the Ghoul Serisi Filme Uyarlanıyor

Batman: Baykuşlar Divanı, Kara Ayna, Wytches ve Amerikan Vampiri gibi çizgi romanların ünlü yazarı Scott Snyder‘ın Night of the Ghoul serisi, ilk sayısı çıkmadan film uyarlaması projesini kaptı.

Image Comics ve DC Comics için yazdığı serilerle Eisner ve Harvey Ödülleri alan, çizgi roman dünyasının ünlü yazarlarından Scott Snyder‘ın Amazon Comixology ve Dark Horse ile iş birliği devam ediyor. Dark Horse’un yayınladığı Night of The Ghoul‘un ilk sayısı 5 Ekim’de çıktı. Bu seride de Snyder’ın hikayesine Francesco Francavilla‘nın muhteşem çizimleri eşlik ediyor

Night of the Ghoul ilk sayısıyla okurlardan olumlu tepkiler topladı. Ancak 20th Century Stüdyoları film uyarlaması teklifi yapmak için okurların tepkilerini görmeyi beklemedi. Hatta çizgi romanların film uyarlaması hakları için teklif götüren tek firma da o değildi. Görüşmeler ilk sayı çıkmadan tamamlandı. Böylece hikayenin ekrana uyarlanacağını Deadline, ilk sayı çıkmadan bir gün önce duyurdu.

Film uyarlamasının yönetmen koltuğuna Rob Savage oturdu. Savage kısa süre önce The Boogeyman uyarlamasının da yönetmenliğini yaptı. Hulu’nun 2023’te yayınlayacağı o film Stephen King’in Hayaletin Garip Huyları kitabındaki 16 sayfalık bir öyküden uyarlandı.

Night of the Ghoul’un film projesinde yönetmen belli olsa da senarist henüz belli değil. Ancak yapımcılar arasında Deadpool 3‘ün yönetmeni ve Stranger Thing’in baş yapımcısı Shawn Levy yer alıyor. Filmin baş yapımcılığını da Scott Snyder ve Francesco Francavilla üstleniyorlar.

Peki çizgi roman ne anlatıyor?

Ünlü film yapımcısı T.F. Merritt’in yazıp yönettiği Night of the Ghoul filmi Frankenstein ve Dracula kadar ünlü olacaktı. 1936’da çıkacak ve anında klasikler arasına girecekti. Ancak o efsanevi yapım asla beyaz perdede gösterilemedi. Çünkü filmin son düzenlemeleri sürerken stüdyoda gizemli bir yangın çıktı. Filmin kayıtları küle döndü. Ayrıca çekimlerin bitişini kutlayan oyuncuların bir kısmı da çıkan yangında öldü.

Forest Inman ünlü film stüdyosu Aurora için eski film kayıtlarını dijitalleştiren bir araştırmacı. Ayrıca korku filmlerine de çok düşkün. Bu yüzden unutulmuş gibi duran bir film parçasına rastladığında bunun kaybolmuş klasik Night of the Ghoul’dan bir parça olabileceğini anlıyor. Ancak o filmi ele geçirdikten kısa süre sonra filmde gördüklerinin yalnızca kurgudan ibaret olmayabileceğine inanmaya başlıyor.

Dark Horse ilk sayıdan üç sayfayı örnek olarak paylaştı. Burada Forest Inman ile oğlu Orson’ı, ünlü film yapımcısı T.F. Merrit’i ziyarete giderken görüyoruz. Merrit uzun zamandır bir huzur evinde kalıyor. Ancak kaldığı huzur evinin The Order of the Fly tarikatına ait olduğu yönünde şüpheleri var. Sorun şu ki, Order of the Fly Merrit’in kurguladığı bir tarikattı. Yani gerçek olmamalıydı…

Çizgi romanın tanıtımları seriyi sinematik bir kabus olarak betimliyor. İlginizi çekti mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.