Oyun Haberleri

Mafia Titanic Modu, Oyunun 19. Yıl Dönümüne Yetişti

Mafia hayranı Robin Bongaarts‘ın 15 yıldır üzerinde çalıştığı Titanic modunun ilk bölümü yayınlandı. Don Salieri’nin kuzenine gitmek üzere gerçek Titanic planlarından modellenen gemiyle seyahate çıkıyoruz.

Deniz makineleri mühendisi Robin Bongaarts, deniz makinelerine ve Mafia oyunlarına olan hayranlığını bir potada eritmiş. Mafia’ya bir Titanic seyahatinin çok yakışacağını düşünmüş. Bu yüzden kolları sıvamış ama 3-4 ayda bitirmeyi düşündüğü mod tam 15 yılını almış.

Eski Mafia oyununu tekrar oynama isteği yaratan fragman, Titanic ile keyifli bir yolculuk vadediyor.

YouTube player
Mafia – Titanic modu fragmanı

Tommy, Titanic için biletleri aldın, değil mi?

Bongaarts’ın asıl hedefi Titanic deneyimini oyunculara yaşatmaktı. 2006’da, modu yapmaya başladığında, geminin gerçek planlarını içeren bir oyun ya da simülasyon bulunmuyormuş. Haliyle, ünlü gemiyi oyunda birebir modelleyerek bir nevi dijital müze yaratma fikri çok çekici gelmiş. Titanic’in gerçek boyutlu ve detaylı modelinin içinde gezebilmek zaten başlı başına keyifli bir deneyim. Fakat Bongaarts’ın hedefi bu gemide Tommy’i gezdirmek.

Mafia’nın ana karakteri Tommy Angelo’yu gemide yapılacak görevler, tamamen seslendirilmiş sohbetler, yeni olay örgüleri ve ara sahneler bekliyor. Titanic yolculuğumuzun amacı pahalı bir aracı Don Salieri’nin kuzenine ulaştırmak. Bizim çocukları da yanımıza alıp bu keyifli yolculuk için bavullarımızı hazırlıyoruz. Ancak Salieri’nin ezeli rakibi Morello yine bir yerden almış haberi ki burada bile huzur vermiyor.

İçi tamamen gezilebilir gerçek büyüklükte bir Titanic’in yanı sıra oyuna yeni mekanikler de ekleniyor. Örneğin, Tommy artık yüzebiliyor. Mod 4 parçaya ayrılmış ve şu an sadece ilk parçası yayınlandı. Bu parça Titanic’in yolcular için açık olan kısımlarında gezmeye izin veriyor. Diğer parçalar başta keyfini çıkardığımız büyüleyici geminin batışını da hikayeye dahil edecek. Böylece keyifli bir yolculuğun bir felakete dönüşmesinin dehşetini yaşayacağız. Buna ek olarak, geminin yolculara açık olmayan diğer kısımları ve gemideki yan görevler de gelecek diğer parçalarda yer alacak.

Mafia – Titanic

Robin Bangaarts’ın Macerası

Mafia, 28 Ağustos 2002‘de çıktı. Bangaarts Titanik’te serbestçe gezebilmenin muhteşem bir deneyim olacağını düşünüyordu. Fakat o dönemde oyun yapımını kolaylaştıran Unity ve Unreal Engine gibi oyun motorları hem sayıca çok azdı hem de bu denli erişilebilir değildi. Hobi olarak bir gemi modellemek isteyen biri için sıfırdan oyun yazmak zordu. Dolayısıyla Mafia’nın hem hikayesi, hem de modlamaya uygun yapısı Bangaarts’a çekici geldi.

Hayatında daha önce hiç oyun kodlama deneyimi olmayan mühendis bunu 3-4 aylık bir macera olarak görüyormuş. Ancak zaman geçtikçe oyuna tek bir gemi eklemenin hiç de düşündüğü kadar basit bir iş olmadığını görmüş. 15 yıl boyunca devam eden bu uğraşısında yer yer oyun mekanikleri, yer yer görsel dizayn ya da seslendirme için başka gönüllüler kendisine yardım etmiş. Genelde tek çalışmış olsa da Bangaarts bu kişilerin katkılarının önemini vurguluyor.

Mafia – Titanic modu ana ekranı

Mod 2006’dan beri geliştiriliyor. Bu sebeple sadece orijinal oyun ile uyumlu. Geçen yıl çıkan Definitive Edition ile çalışmayacağını hatırlatalım. Eğer ki 2002’de çıkan Mafia oyununa Steam ya da GOG üzerinden sahipseniz, o platformlar da bu modu kullanmaya izin veriyor.

Oyunun 19. yıl dönümünü kutlarken ve modun geliştirilmesi de 15. yılını doldururken bu fragman Mafia hayranlarına iyi geldi. Titanic’te gezmek için sabırsızlanıyorsanız moda buradan ulaşabilirsiniz.

Mafia – Salieri’nin Restoranı

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.