Sinema Haberleri

James Mangold’un Star Wars Filminin Adı Sızdırıldı: Jedi Prime

James Mangold’un üzerinde çalıştığı Star Wars filminin ismi Jedi Prime olabilir. Lucasfilm, Star Wars evreninde yer alan birçok projeyi geliştirirken, en dikkat çekici projelerden biri ünlü yönetmen James Mangold tarafından hayata geçiriliyor. Mangold’un yöneteceği bu yeni Star Wars filmi, bizleri orijinal üçlemedeki olaylardan tam 25.000 yıl öncesine, Jedi’ların doğuşuna ve Güç’ün ortaya çıkışına götürecek.

Jedi’ların Şafağı: Eşi Benzeri Görülmemiş Bir Dönem

Mangold’un bu filmi, Star Wars evreninde daha önce hiç keşfedilmemiş bir dönemi konu alacak. Güç’ün nasıl ortaya çıktığı ve ilk Jedi’ların kim olduğu gibi sorulara cevap arayacak olan bu hikaye, Star Wars hayranlarına epik ve benzersiz bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Mangold, bu projede Güç’ün doğuşunu ve Jedi’ların ilk günlerini ele alacak.

Filmin Adı: Jedi Prime

Son gelişmelere göre, filmin adı Jedi Prime olabilir. Indiana Jones and the Dial of Destiny filminde Mangold ile birlikte çalışan yapımcı Simon Emanuel, SFX Magazine’e verdiği bir röportajda yaklaşan Star Wars filminden Jedi Prime olarak bahsetti. Emanuel, “James Mangold’un Jedi Prime’ı [orijinal üçlemeden] binlerce yıl önce geçiyor ve orada neler olacağını görmek beni gerçekten heyecanlandırıyor,” dedi. Bu açıklama, filmin adının Jedi Prime olabileceği yönündeki spekülasyonları güçlendirdi. Ancak, filmin daha önce anılan alt başlığının Dawn of the Jedi olduğu da biliniyor.

Mangold’un Filmi Neden Uzak Geçmişte Geçiyor?

Jedi Prime

Mangold, filminin neden uzak geçmişte geçtiğine dair açıklamalarda bulunmuştu. “Lucasfilm ile daha önce konuştum ve hatta başka projelerde biraz çalıştım. Star Wars projelerinde çalışan arkadaşlarım var ve onların yaptığı işlerle her zaman ilgilendim. Ancak anladığım kadarıyla yaptıkları şeylerin çoğu efsaneyi ileriye taşımakla ilgiliydi,” diyen Mangold, Lucasfilm’e sunum yaparken çok geriye gitme fikrini ortaya attığını belirtti. Mangold, “Kathy’ye [Lucasfilm başkanı Kennedy] geriye -gerçekten çok geriye- gitme fikrinden bahsettiğimde bunun onu ve Lucasfilm’de birlikte çalıştığı diğer harika insanları heyecanlandırmasına şaşırdım,” dedi.

Güç’ün On Emri: Yeni Bir Başlangıç

Mangold, filmi için “Güç’ün On Emri gibi bir şey yapabilir miyiz? Güç’ün nasıl bilinmeye, anlaşılmaya, kullanılmaya ve dizginlenmeye başlandığına dair bir tür başlangıç hikayesi,” fikrini sundu. Mangold, bu projeyi Güç’ün doğuşunun tüm hikayesini anlatmak için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti. “Kathy Kennedy ile bu konuyu ilk konuştuğumda, ‘Güç’ün doğuşuyla ilgili bir tür Ben-Hur ya da 10 Emir filmi yapmak için bir fırsat görüyorum’ dedim,” diyen Mangold, filmin Star Wars evreninde efsanevi bir yer edineceğine inanıyor.

Güç’ün Erken Tarihi ve İlk Jedi

Star Wars evreninde, Güç’ün erken tarihi hakkında bildiklerimiz sınırlı. 36,453 BBY’de, çeşitli yıldız sistemlerinden filozoflar ve bilim adamları mistik bilgileri paylaşmak üzere Tython’da toplandılar ve Güç’ü keşfettiler. Ne yazık ki, 25,793 BBY’de birkaç Tythan bilgini Güç hakkındaki bilgilerini güç peşinde koşmak için kullanmaya başladı ve bu da Güç Savaşlarının başlamasına yol açtı. Tython’daki yıkımdan sağ kurtulan barış yanlısı keşişler 25,783 BBY’de Jedi Düzeni’ni kurdular.

James Mangold’un bu yeni Star Wars filmi, Star Wars evreninde daha önce hiç anlatılmamış bir dönemi keşfedecek ve yeni bir bakış açısı sunacak. Bu proje, Güç’ün doğuşunu ve Jedi’ların ilk günlerini anlatan epik bir hikaye olacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.