Edebiyat

Anadolu Korku Öyküleri Raflarda – Korkmaya Hazır Olun!

anadolu-korku-oykuleri-banner

İlk baskısı 2006 yılında yapılan ve uzun zamandır bulunamayan Anadolu Korku Öyküleri 1 ile geçtiğimiz aylarda çıkan Anadolu Korku Öyküleri 2 kitapları raflardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz Kasım ayında Bilgi Yayınevi tarafından basılan Anadolu Korku Öyküleri 2 kitabının ardından baskısı tükenen ilk kitap da yeniden Bilgi Yayınevi tarafından basıldı ve böylece Anadolu Korku Öyküleri, set halinde piyasaya çıkmış oldu.

Anadolu Korku Öyküleri 1 kitabında; Işın Beril Tetik, Ayşegül Nergis, Demokan Atasoy, Koray Günyaşar, Galip Dursun ve Kayra Keri Küpçü’nün öyküleri yer alıyor. Anadolı Korku Öyküleri 2 kitabında ise Işın Beril Tetik, Umut Dülger, Ayşegül Nergis, Demokan Atasoy, Koray Günyaşar, Galip Dursun ve Mehmet Berk Yaltırık’ın yazdığı öyküler var.

Kitapların tanıtımları ise şöyle;

Anadolu Korku Öyküleri 1

anadolu korku oykuleri 17 yıl önce, 6 genç yazarımız, bastığımız topraklarda, soluduğumuz havada, bildiğimiz mekânlarda yaşanan, anlatılan öyküleri yazıya dökmeye karar verirler ve ANADOLU KORKU ÖYKÜLERİ çıkar ortaya. Anadolu toprakları, fısıldadığı binlerce söylenceyle malzeme verir yetenekli kalemlere. Maden o kadar verimlidir ki tek kitap yetmez “korku”yu barındırmaya; ikinci kitap çıkagelir 2013’te.

Çocukluğumuzdan anımsadığımız korku sahneleri vardır. Ya bir kitapta okuyup gözümüzde canlandırmış ya da bir filmde seyredip zihnimize kazımışızdır. Bizi etkilemiştir; karanlık korkumuzu besleyip büyütmüştür. Yıllar sonra da anımsarız: Belki tek karelik patlayıp sönen bir flaş; belki keskin tiz bir çığlık olarak katılır gündelik yaşamımıza. Dolunay geceleri, kurt adam dişleri, vampir gözleri malzeme oluşturur kâbuslarımıza.

Yine de çok “tanıdık” değildir bu “korku”. Kurgusunda, tınısında, renginde, kokusunda, sesinde, nefesinde bir yabancılık, bir uzaklık vardır. Benliğimize katmayız, iliklerimize işlemez, küçümseyebiliriz onu; hatta dalga geçebiliriz bu korkuyla. Çünkü “bizden” değildir; yolumuza çıkmayacaktır, başımıza gelmeyecektir…

Büyük kent korkuları başka, kırsal alan korkuları bambaşkadır. Kırsal alana özgü korku; doğayla, doğanın gücüyle, batıl inançlarla iç içedir ve çarpıcılığını da inandırıcılığını da onlardan alır.

Ücra köylerin, geleneklere bürünmüş kasabaların, kuytu ormanların, bir görünen bir kaybolan mağaraların, dipsiz kuyuların gizleri ve bu gizlerin yaşattığı heyecanlar, korkular, kâbuslar…

Yazarlar: Koray Günyaşar, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy, Ayşegül Nergis, Kayra “Keri” Küpçü, Galip Dursun

Önsöz: Giovanni Scognamillo


Anadolu Korku Öyküleri 2

anadolu-korku-oykuleri-2Çocukluğumuzdan anımsadığımız korku sahneleri vardır. Ya bir kitapta okuyup gözümüzde canlandırmış ya da bir filmde seyredip zihnimize kazımışızdır. Bizi etkilemiştir; karanlık korkumuzu, yalnızlık korkumuzu besleyip büyütmüştür. Yıllar sonra da anımsarız: Belki tek karelik patlayıp sönen bir flaş; belki keskin tiz bir çığlık olarak katılır gündelik yaşamımıza. Dolunay geceleri, kurt adam dişleri, vampir gözleri malzeme oluşturur kâbuslarımıza.

Yine de çok “tanıdık” değildir bu “korku”. Kurgusunda, tınısında, renginde, kokusunda, sesinde, nefesinde bir yabancılık, bir uzaklık vardır. Benliğimize katmayız, iliklerimize işlemez, küçümseyebiliriz onu; hatta dalga geçebiliriz bu korkuyla. Çünkü “bizden” değildir; yolumuza çıkmayacaktır, başımıza gelmeyecektir…

7 yıl önce, 6 genç yazarımız, bastığımız topraklarda, soluduğumuz havada, bildiğimiz mekânlarda yaşanan, anlatılan öyküleri yazıya dökmeye karar verirler ve ANADOLU KORKU ÖYKÜLERİ çıkar ortaya. Anadolu toprakları, fısıldadığı binlerce söylenceyle malzeme verir yetenekli kalemlere. Maden o kadar verimlidir ki tek kitap yetmez “korku”yu barındırmaya; ikinci kitap çıkagelir 2013’te.

Yazarlar: Ayşegül Nergis, Demokan Atasoy, Galip Dursun, Işın Beril Tetik, Koray Günyaşar, Mehmet Berk Yaltırık, Umut Dülger

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.