Dizi Haberleri

Lucifer Dizisinde Neler Oluyor, Neler Göreceğiz?

lucifer-dizi-banner

2016’da çıkması gereken ve Neil Gaiman’ın “ölümsüz” eseri Sandman‘deki karakterden uyarlanan yeni dizi Lucifer, internete sızan ilk bölümüyle hayranlarına büyük bir şok yaşattı!

2016’nın en çok beklenen dizilerinden olan Lucifer içinde fantastik, gizem ve komedi öğelerini barındıran son derece güzel bir yapım olmuş. Dizinin ismine bakıp kendinizi Supernatural tarzı bir evrende bulmayı beklemeyin derim çünkü Lucifer konusu ve karakterleriyle birlikte oldukça orijinal bir dizi!

İlgili Makaleler

Hikayesine gelince. İlk olarak 80’li yılların sonunda Neil Gaiman tarafından The Sandman serisinde yardımcı karakter olarak yarıtılmıştı Lucifer. Ardından kendi serisine başlanmış ve o günden beri de çeşitli çizgi romanlarda boy göstermeye devam etmiştir. IGN’nin yaptığı 2010 En Büyük Çizgi Roman Kötüleri listesinde de 68.sıradadır. Gerçi kendisine kötü demek için bin şahit ister! Neden mi?

lucifer

Burada dizinin –ve de orijinal hikayesinin- özüne geliyoruz aslında. Lucifer Morningstar hikayesi baz alınırsa Hıristiyan inancındaki Şeytan’dır. Kendisi yaratılıştan 3 saniye sonra Tanrı’ya isyan etmiş ve Cehennem’e hükmetmeye mahkum edilmiştir. 10 milyar yıl boyunca hükmetmiş ancak sonra canı sıkılmış ve Los Angeles’a gelerek emekli olduğunu ilan etmiştir. Kendine güzel bir gece kulübü açmış, pahalı arabalara binmiş, güzel bayanlarla gününü gün etmiştir. Sadece bakışlarıyla insanların “en derin, karanlık arzularını” onlara yüksek sesle söyletebilmesi de bu yeni hayatında ona oldukça fayda sağlamaktadır.

Ancak Cehennem’i terk etmesinden dolayı büyük bir kaos yaşanmaktadır. Cehennemin “kapısını kilitleyip” çıktığı için ölen hiçbir kötü insan ruhu Cehennem’e girememektedir. Diğer meleklerde Lucifer’a sürekli baskı yaparak Cehennem’e dönmesini, korunması gereken bir denge olduğunu söyleyip dururlar.

lucifer

Tabii ki Lucifer aşırı alaycı, espirili ve iğneleyici tavırlarıyla tüm bu sorunları başından savuşturur. Çünkü değer verdiği – ya da değer vermeye yaklaştığı- bir kadın kollarının arasındayken kiralık bir katil tarafından vurulur. Bildiğimiz Şeytan buna hiç aldırmaz, yaşamaya devam eder değil mi? İşte Amerika Birleşik Devletleri’nde oldukça tartışılan bir konuya geliyoruz.

Gazeteciler ve hatta bazı siyasetçiler, diziyi görür görmez “kafirlik!” diye seslerini yükseltmeye başlamıştır. Çünkü dizide Lucifer’ın hiç bilmediğimiz merhametli, sevecen ve yumuşak kalpli taraflarını görüyoruz. Bu yüzden pek çok tanındık isim basın açıklamasıı yaparak dizinin yayından kaldırılmasını bile söyledi!

Peki dizide başka neler oluyor? Sorunlu bir hayatı olan dedektif Chloe Dancer ile bu cinayeti çözüp katili cezalandırmak isteyen Lucifer oldukça komik ve aksiyon bir bölümle biz izleyicilerin karşısına çıkıyor. Araştırmaları sırasında kendisini Chloe’ye kabul ettirip yanında götürmesi için türlü oyunlar ve laf cambazlıkları yapan Luci, Şeytan’ın modern dünyada neler yapabileceğini ve nasıl uyum sağlayabileceğini bizlere canlı olarak gösteriyor.

Bundan sonraki bölümlerde de Lucifer’ın Los Angeles Polisi’ne türlü cinayetleri çözmek için yardım ettiğini göreceğiz.

Dizinin resmi çıkış tarihi 2016 yılı olarak gözüküyor. Kalan bölümler de internete düşer mi orasını bilemeyiz. İşte dizinin resmi fragmanı:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.