Sinema Haberleri

TMNT: Mutant Mayhem Yalnızca Spider-Verse’ten Esinlenmemiş

COWABUNGA! Seth Rogen‘ın Ninja Kaplumbağalar filmi TMNT: Mutant Mayhem muhteşem görünüyor. Zaten filmi hazırlarken Into the Spider-Verse ve The Mitchells vs the Machines‘den birlikte esinlenmişler.

Spider-Man: Into the Spider-Verse animasyonu, animasyon dünyası için bir dönüm noktası oldu. Farklı animasyon stillerinin seyircide ne kadar yankı bulabileceğini gösterdiler. Ve şimdi Spider-Verse akımı hem TMNT: Mutant Mayhem gibi fantastik animasyon filmlerini etkiliyor, hem de Entergalactic gibi drama ağırlıklı animasyonları. Nasıl Nobody: Turn Around ve Sovereign Syndicate gibi oyunlar Disco Elysium‘dan ilham aldığını ilk bakışta hissettiriyor, Mutant Mayhem de Spider-Verse ilhamını fragmanında anında hissettirmişti. Kaldı ki, TMNT: Mutant Mayhem’in animasyon kadrosunda çalışan 8 kişi zaten Into the Spider-Verse’te de çalışmış isimler.

Fakat filmin yönetmeni Jeff Rowe, Spider-Verse dışında The Mitchells vs. the Machines filminden de ilham aldıklarını söylüyor. 2021’de çıkan o animasyon filmi de Netflix’in en beğenilen çizgi filmlerinden olmuştu. Arabalarıyla seyahate gitmekte olan bir aile, robotların dünyayı yok etmek için yaptığı saldırının ortasında kalıyordu. O filmin renk kullanımı ve stili ile benzerlikler olduğunu yadsıyamayız. Ama zaten her iki animasyonun da yönetmen koltuğunda Jeff Rowe var. Ayrıca animasyon ekibi de büyük oranda aynı.

Hem bu filmdeki çizimlerin tarzı da Rowe’un lisede defterine çizdiği Ninja Kaplumbağa çizimlerinden esinlenilerek tasarlanmış.

TMNT: Mutant Mayhem

Stilini konuştuk, biraz da Ninja Kaplumbağaların kendisinden bahsedelim.

Konuya The Boys yapımcılarından Seth Rogen ile girince tahmin etmişsinizdir: Bu çocuksu bir animasyon filmi olmayacak. Ve önceki Ninja Kaplumbağa filmlerine göre ergenlik temasını çok daha yoğun işleyecek.

Tüm hayatım boyunca Ninja Kaplumbağalar’a hayrandım. Ama nedense bu seride ilgimi en çok çeken kısım “Teenage” olmalarıydı. Ve ben ergen filmlerini severim, birçok ergen filmi çektim. Hatta kariyerim ergen filmi yazmamla başladı ve bunun üzerine kuruldu. Dolayısıyla bu element bana ve bize çok ilgi çekici geliyor. Tabii ki geri kalan kısımları (mutant, ninja ve kaplumbağa) önemsemiyor değilim. Ancak bana bu filmi hazırlarken asıl ilham veren unsur o oluyor.

Seth Rogen

Fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Ninja Kaplumbağaların yeni uyarlamalarında hikayede değişikliklere gidildiğini daha önce birçok kez gördük. Nickelodeon’un 2012’deki çizgi film serisinde Mickey’nin Cowabunga! yerine Booyakasha! diye bağırdığına bile şahit olmuştuk. Kaplumbağalarımızı kimi zaman sevimli, kimi zaman korkunç tasvir etmişlerdi. Bir tek pizza sevgileri baki kaldı. Ama hangimizin pizzaya duyduğu sevgi geçici ki zaten?

Bu filmde de April’in tasvirinde değişiklik yaptıklarını ve Donatello’nun gözlüklerini görebiliyoruz. Donnie’nin gözlük takmasını pek beğenmeyenler olmuş. Ben ise bayıldım. Çünkü henüz gözlüklerini lensle değiştirmemiş, ergenliğinin başlarında bir karakter imajını daha güzel çiziyor bence. Ayrıca kaplumbağalar arasında en tiz ve çocuksu ses de Donnie’ninki. Yine de renkler ve zevkler tartışılmaz diyelim. Tartışmaya gerek duymadan oy birliğiyle kabul edeceğimiz şey ise ana karakterlerimizin nasıl göründüğünden bağımsız olarak animasyonun stili sebebiyle gerçekten keyifli bir fragman izlediğimiz olacaktır.

Seslendirme kadrosunda Jackie Chan, Paul Rudd, Giancarlo Esposito ve John Cena gibi isimler var. Detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Filmin Türkçe adı Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası oldu. Ve film 4 Ağustos 2023‘te vizyona girecek.

Sinemada görüşürüz.


Not: Önceki sinema filmlerini hazırlayan ekip de bir live-action Ninja Kaplumbağalar filmi çekecek. O projeden aldığımız son habere buradan göz atabilirsiniz.

Kaynak: ComicBook

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.