Dizi Haberleri

The Boys, Amazon Prime’ın 2022’de En Çok İzlenen Dizisi Oldu

The Rings of Power dizisi milyar dolarlık bütçesine ve Tolkien’ın devasa hayran kitlesine rağmen ikinci sırayı alırken The Boys 10.6 milyar dakika izlenerek Amazon Prime’ın 2022’de en çok izlenen dizisi oldu.

Ancak bu karşılaştırmanın çok adil bir sıralama yarattığını söyleyemeyiz. Zira The Boys bu yıl 3. sezonunu yayınladı. Bu da seyircilerin izleyebilecekleri daha çok bölüme sahip olduğu anlamına geliyor. Dizilerin başarısı izlendiği dakika miktarı üzerinden hesaplanıyor. Zaten tüm yayın platformları arasında birinciliği de 52 milyar dakika izlenen Stranger Things almış. Onun Netflix’te 34 bölümü var. Yani bayağı avantajlı bir durumda.

The Rings of Power da çok geride kalmamış aslında. 9.4 milyar dakika izlenmiş o da. Böylece Amazon’un en çok izlenen ikinci dizisi olmuş.

The Boys 10.6 milyar dakika izlenerek tüm yayın platformları arasında da en çok izlenen 11. dizi olmayı başarmış. İçeriğinin ne kadar rahatsız edici olabileceğini düşünürsek bu büyük bir başarı. Zira The Rings of Power’ın aksine, her yaş kitlesine ve her seyirciye hitap eden bir yapım değildi. Çoğu seyirciyi rahatsız ettiğini de biliyoruz. O yüzden bu başarıları takdire şayan. Karl Urban dizinin başarısını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu.

2022’nin en çok izlenen ilk 3 dizisi ise şöyle:

  1. Stranger Things: 52 milyar dakika
  2. Ozark: 31.3 milyar dakika
  3. Wednesday: 18.6 milyar dakika

Evet, listenin tamamını Netflix domine ediyor. İlk 15 dizinin 13’ü Netflix’e aitken yalnızca 2 tanesi Amazon Prime’dan geliyor. Disney+ ise Marvel dizilerine ve hatta Andor’a rağmen listeye girmeyi başaramadı.

Amazon Prime’ın 2023’te en çok izlenen dizisi hangisi olacak dersiniz? The Boys’un yan dizisi GEN V mi yoksa Invincible mı?

Kaynak: ScreenRant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.