Dizi Haberleri

Paramount+, The Turkish Detective Dizisi Hazırlıyor

Paramount+, Barbara Nadel‘ın polisiye roman serisini The Turkish Detective adıyla diziye uyarlıyor. Dizinin çekimleri başrolünde Haluk Bilginer ile bu ay İstanbul’da başlayacak.

Dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak. Bu bölümlerde seriye adını veren dedektif Çetin İkmen’i tanıyacağız. Dedektifi tabii ki Haluk Bilginer canlandırıyor. Ona davaları çözmesi için Mehmet Süleyman ve Ayşe Fasrakoğlu yardımcı oluyorlar. Süleyman’ı Ethan Kai, Farsakoğlu’nu da Yasemin Kay Allen canlandıracak.

Dizinin senaryosunu Ben Schiffer hazırlıyor. Yönetmen koltuğunda ise Niels Arden Oplev oturuyor. Oplev daha önce Ejderha Dövmeli Kız filminin yönetmenliğini yapmıştı.

Resmi kaynaklardan henüz onay almamış bir söylenti de var. Geçtiğimiz haftalarda David Fincherın bir dizinin çekimlerine katkı sağlamak için Türkiye’ye geleceği yönünde duyumlar almıştık. Şimdi o şanslı dizinin bu olabileceği ihtimali gündemde. Bildiğiniz gibi Fincher da polisiye yapımlara uzak bir isim değil.

The Turkish Detective dünyanın kültürel anlamda en zengin şehirlerinden birinde geçtiği için global anlamda ilgi çekici bir polisiye. Barbara Nadel’in muhteşem romanlarından uyarlanacak diziyi Paramount+’ın küresel ve her geçen gün büyüyen seyirci kitlesi ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.

Nicole Clemens, Paramount+ Dizi Bölümü Başkanı

Hikaye günümüz Türkiye’sinde geçecek. Ay Yapım ile Miramax’in ortak hazırlayacağı dizi 2023’te ekranlara gelecek. Fakat bu ekranlar bizimkiler olmayacak. Zira Paramount+ Türkiye’de yayın yapmadığı gibi bu yönde bir niyeti olduğunu da hiç dile getirmedi.

İngiliz yazar Barbara Nadel’ın polisiye roman serisi Çetin İkmen 24 romandan oluşuyor. Bu romanlarından birkaçını Oğlak Yayınları dilimize çevirmişti. Fakat artık baskısını bulmak pek de kolay değil. Ne yazık ki dizi hakkında paylaşabileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar.

İlgi Çekici Diğer Türk Dizisi Haberleri

Henüz resmi açıklamaları gelmese de Disney+’ın hazırladığı Organize İşler dizisi hakkında da ilgi çekici söylentiler dönüyor. Tabii ki Yılmaz Erdoğan projeye imzayı atan ilk isimlerden oldu. Fakat oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz’a Russell Crowe ve Andy Garcia‘nın da eşlik edeceği söylentileri onaylanmaya muhtaç.

Aynı zamanda Disney+ bir de Atatürk dizisi hazırlıyor. Mustafa Kemal’i Aras Bulut İynemli‘nin canlandıracağı diziye dahil olan isimler arasında Emma Watson‘ın da olduğu yönünde söylentiler var. Aynı kaynağa göre yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin oturacak. Dizinin müziklerini ise Hans Zimmer hazırlayacak. “Hans mı Zimmer?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, biz de inanmakta zorluk çekiyoruz. Ama lütfen gerçek olsun ya.

Bu söylentiler hâlâ resmi kaynaklardan doğrulanmaya muhtaç. Fakat bizi mutlu ettikleri için sizlerle de paylaşmak istedik. Yeni güzel ve resmi onaylı haberlerde buluşmak dileğiyle.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.