Oyun Haberleri

Broken Roads Yolculuğumuz 10 Nisan’da Başlıyor

Fallout 2 benzeri, Avustralyalı, izometrik bir RPG olarak tasarlanan Broken Roads, yıllardır en çok beklediğimiz oyunlar arasında yerini koruyor. Bu bekleyiş nihayet 10 Nisan‘da son buluyor.

Aslında geçen yıl Broken Roads’a kavuşacağımız günlerin çok yakın olduğunu sanmıştık. Hatta oyuna erkenden erişip inceleme şansı da bulmuştuk. O incelemeye buradan göz atabilirsiniz.

Oyunun etkileyici hikaye anlatımını ve oyuncunun kararlarına dayalı ilgi çekici senaryosunu gölgede bırakan birkaç eksiği vardı. Bu eksiklerin tamamlanması için Drop Bear Bytes‘ın zamana ihtiyacı olduğu barizdi. Neyse ki yayıncıları Versus Evil da bizim gibi düşündü. Firma zor günlerden geçiyor olmasına rağmen geliştiricileri içlerine sinmeyen bir çıkış tarihine zorlamadı.

İlgili Makaleler

Broken Roads üzerinde 5 ay daha çalışma imkanı bulan Drop Bear Bytes, şimdi oyuncuların karşısına çıkmaya hazır hissediyor. Üstelik bu kez kedileri sevmemizi sağlayan bir mekanik de eklemişler. Dövüş mekanikleri üzerinde çalışmışlar. Konuşma pencereleri ve hikayeleri ise zaten etkileyiciydi. Sonuç olarak bizim bu oyuna duyduğumuz heyecanı azaltan hiçbir şey olmadı.

Ne yazık ki ekibin başından bir yığın olumsuz olay geçti. Önce oyunlarının ana hikaye anlatıcısı ve seslendiricisi rolündeki Uncle Charles hayatını kaybetti. Hemen ardından tüm ekip koronaya yakalanıp oyunla ilgilenmeye bir süre ara verdi. Kasım’da oyunu çıkartmaya niyetlenip inceleme kodlarını herkese göndermişlerdi. Fakat fazlaca dallanıp budaklanan bir hikayeye imkan veren bu oyunlarını yeterince test edemediklerini gördüler. Oyunun çıkış tarihini ertelediler. Bu gelişmenin ardından yayıncı firmaları kapandı ki bu firma zaten onların ikinci yayıncısıydı. Yani çok sevdiğimiz Drop Bear Bytes birçok badire atlattı. Neyse ki oyun konusundaki hevesleri ve onu bizimle buluşturma kararlılıkları tüm bunlardan hasar almadı.

YouTube player

Broken Roads Ne Hakkında?

Avustralya ve bildiğimiz kadarıyla dünyanın tamamı hapı yutmuş durumda. Eski medeniyetin izlerini görmek mümkün. Hatta bu medeniyetten kalan binalar bugünün Avustralya’sında birebir karşılaşabileceğimiz binalar. Fakat o medeniyete tam ne olduğunu söylemek zor. Bildiğimiz tek şey artık kıyamet sonrası topraklarda yürüyor olduğumuz.

Ana karakterimiz, mesleği sebebiyle yeni tanıştığı bir grupla iş birliği yapıyor. Bu mesleğin ne olduğunu ve ne sebeple bu yeni grupla iş birliği yaptığını biz seçiyoruz. Onlarla her ne amaçla bir araya gelmişsek önce o amacı kovalıyor, sonra da bir bira içip günün yorgunluğunu atmaya niyetleniyoruz. Fakat Broken Roads hüzünlü bir hikaye anlatmak için burada. Yaşadığımız ilk hayal kırıklığı da tezgahta terleyen biramızı içme şansı bulamamak oluyor.

O noktadan sonra Avustralya’nın terk edilmiş topraklarında savrulup gidiyoruz. Nereye savrulup oraya ne amaçla gideceğimizi de biz seçiyoruz. Önemli olan hayatta kalabilmek. Ya da belki hayatta tutabilmek. Velev ki hiçbiri önemli değil bunların, yine sorun değil. Çünkü Broken Roads, bize karakterimizin hayata bakış açısını da seçtiren bir oyun. Dilerseniz bencil bir karakter olun, dilerseniz ait olduğunuz grubu kayırın. Sizce neyin önemli olduğunu siz seçin.

Çünkü önemli olan bu yolun nereye çıktığı değil, o yolu kimlerle yürüdüğünüz olabilir. Sizi o yolda yürüten şeyin ne olduğu da önemlidir herhalde. Unutmayın, doğru ya da yanlış yok. İyi ya da kötü de… Sadece bu çatlak yollar var işte. Hangisinden yürüyeceğinizi seçin gitsin.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.