Sinema Haberleri

Bioshock Filminin Neden Çekilemediği Ortaya Çıktı

Su altı şehri Rapture‘da gözümüzü açtığımız andan itibaren kalbimizi çalan video oyun serisi Bioshock‘un beyazperdeye uyarlanacağı haberi yıllar önce gelmişti. 2008 yılında filmin başına getirilen yönetmen Gore Verbinski, projenin iptalinin arkasındaki nedenleri açıklarken, senaryo yazma aşamasını da paylaştı.

Collider’a konuşan Karayip Korsanları ve Rango‘nun yönetmeni Gore Verbinski, Bioshock uyarlamasının çekilememesinin hikayesini şöyle özetledi:

Bioshock tek bir film olarak konuşuldu. Universal‘de Bioshock için yaptığımız ilk toplantıda bir odada oturup, ‘Hey çocuklar, bu 200 milyon dolarlık yetişkinlere yönelik bir film’ dediğimde sessizlik oldu. Menajerimin ‘Bunu neden söyledin?’ dediğini hatırlıyorum. Çünkü öyleydi. Neden henüz başlamadığın bir filmi öldürmeye çalışırsın? Bu, senaryo yazılmadan önceydi. Ben sadece açık olmak istedim. Sanırım stüdyodaki herkes iyiydi, evet, tamam, belki. Vay canına, hayır. Bu büyük bir şeydi, biliyorduk.”

Verbinski‘ye göre, stüdyo yetişkinlere yönelik bir uyarlama için büyük bir bütçe ayırmayı istemedi. Verilen bütçe ile Bioshock‘u çekmenin mümkün olmadığını ancak hikaye üzerinde çalışmanın heyecan verici olduğunu belirten Gore Verbinski, “Gerçekten harika bir hikayesi olan birkaç video oyunundan biri olduğunu düşünüyorum. Harika bir anlatım akışı var. Güvenilmez bir anlatıcıya sahip. John Logan‘a gittim ve hikayenin dramaturjik yönünü gerçekten destekledi. Senaryoyu uyarlamak için çok zaman harcadık. Açıkçası, büyük uçak kazası büyük bir set parçasıydı, o dünyaya giriş. Bir sürü hikaye sahnesi ve çok fazla geriye dönüş vardı. Her iki sonun nasıl elde edileceğine dair oynanış vardı. Oyuna aşina mısın bilmiyorum ama mutlu sona doğru olanı inceledik. Ve sonra hala sonun serbest hali vardı. Gerçekten heyecan verici olana ulaşmaya çalıştık. Filmi izlerken ikisini de alabilirdiniz. Satırlarda hikaye yoksa jenerik aksiyonu sevmiyorum.” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.