AYBABTUOyun Haberleri

Gamescom’da Cyberpunk 2077 Hakkında Neler Gördük

Gamescom oyun fuarı devam ederken dün CD Projekt Red‘in davetlisi olarak Cyberpunk 2077‘nin son halini izleme şansımız oldu. Geçen sene izlediğim şeylerin üstüne yeni şeyler eklenmiş, üstelik oyun gerçekten çok gelişmiş. Neler gördük kısaca anlatayım istedim.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki oyun şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş cRPG oyunu olarak öne çıkacak gibi görünüyor. Konuşmalar hem çok detaylı ve seçenekli olmuş hem de yaptığınız her şey bazen o andan itibaren bazen de sonrasında olacakları etkiliyor. Yani her davranış ve söz oyunun gidişini değiştirecek.

Oyundaki Roller

Cyberpunk 2077 bilgisayar oyununda, daha önce FRP sisteminde de olan Nomad, Solo ve Corporate rollerini gördük. Biz oyunu izlediğimiz tarihte sadece bu roller vardı fakat yenilerinin de ekleneceğini söylediler. Özellikle Keanu Reeves‘in canlandırdığı Johnny Silverhand‘in bir Rockerboy olduğu düşünüldüğünde bu rolün de oyuna ekleneceğini düşünüyorum.

Keanu Reeves’in Cyberpunk 2077’de Canlandıracağı Johnny Silverhand Kim?

Yani burada hem dünyayı yöneten şirketlerin yandaşı olan para babası Corporate tarafında yer alabilir hem de bu yapıya karşı savaşan paralı asker grubu gibi görünen Solo tarafında yer alabilirsiniz. Bu roller oyunun senaryosunu ne kadar etkileyecek henüz bilemiyoruz ancak konuşma seçenekleri arasında seçtiğiniz role uygun diyalog seçenekleri çıkıyor.

Netrunner ve Strong Solo

Cyberpunk 2077’nin Level Designer ekibinin başındaki kişi oyunu anlatırken firmadan birisi de oyunu oynuyordu. Oynadıkları bölümde önce hacker olarak tarif edebileceğimiz Netrunner sınıfına ait karakterle oynadılar. Bu karakterin özelliği tamamen teknolojik bir dünyada pek çok teknolojik nesneyi yönetebilmesi aslında. Mesela bir yere gizlice girmek istiyorsanız binadaki kameraları hackleyerek sizi görmelerini önleyebilirsiniz. Veya bazı güvenlik silahlarını etkisiz hale getirebilir veya onları kendi tarafınıza bile çevirebilirsiniz.

Bu teknolojik dünyada pek çok kişi aynı zamanda vücutlarına yerleştirilmiş çipler sayesinde özel yeteneklere kavuşmuş durumda. Netrunner karakteri ile insanları bile hacklemeniz mümkün. Doğrusu Netrunner, gerçekten akılcı ve çok detaylı bir oyun yapısı sunacak gibi görünüyor.

Dünya, Cyberpunk 2077’ye Ne Kadar Hazır?

Strong Solo karakteri ise adından da tahmin edilebileceği gibi güç ve dövüş mekanikleri üzerine kurulu bir karakter. Hem iyi silahlar kullanabilen hem de karakterleri, gelişmiş kol protezleri sayesinde tek vuruşta etkisiz hale getirebilen biri. Aksiyonu bol bir oyun tercih ederseniz Strong Solo karakteriyle oynamaktan çok zevk alacaksınız çünkü oyunun savaş ve dövüş mekanikleri gerçekten harika görünüyordu.

Oyundaki Detaycılık Hayran Bıraktı

Geçen sene de CD Projekt Red’in davetlisi olarak Cyberpunk 2077’yi izlemiştim. Görkemli bir Night City yaratmışlardı ama yaşayan bir dünya hissi vermiyordu. Bu sene, gerçekten yaşayan bir dünyada olduğum hissini çok rahat verdiler. Zaten geçen sene de, “Şu anda şehri geliştiriyoruz, lütfen bunlara çok takılmayın,” demişlerdi. Sözlerini tutmuşlar. Siz şehirde bir yerden bir yere giderken etrafta polisler binalara baskın yapabiliyor, birileri ortalığı karıştırıyor, kimisi sandviç alıp arabasına atlayıp gidiyor. Biraz durup etrafı izlediğinizde insanların hayatlarını görebiliyorsunuz.

Bununla birlikte Netrunner karakterini izlerken bazı şeylere hayran kaldım. Mesela bir alışveriş merkezinin alt katında bir baskın yapacaktık. Sordular, “Gizlice mi girelim yoksa herkesi öldürelim mi?” diye ve izleyenlerin çoğunluğu -ben dahil- gizlice girelim dedik. Genellikle oyunlarda bir yere gizlice girmeye çalıştığınızda etraftaki karakterler 3-5 metre alanda sağa sola gidip dururlar. Burada ise karakterler kendi hallerinde her şeyi yapıyor. Mesela uzaktan karakterleri izlerken iki karakter konuşuyorlardı, sonrasında, “Haydi gidelim,” dediler ve motorlarına atlayıp gittiler. Biz yine gizlenmiş şekilde içeri girmeye çalışırken birisi oraya pizza getirdi ve etraftakilerle konuştu. Sonra hepsi başka yerlere gittiler. Yani bizim aralarından gizlice geçmemiz gereken karakterler belli bir düzen içerisinde sağa sola gitmekten çok daha fazlasını yapıyorlar.

Yine Netrunner karakteri ile ilerlerken adamın birisinin ağırlık kaldırdığını gördük. Hackleme yeteneğimizi kullanarak ağırlıkların bağlı olduğu bilgisayar sisteminden ağırlıkları daha baskı yapacak şekilde hackledik ve adam, ağırlıkların altında ezildi. Buna benzer, çevresel etkileri kullanarak düşmanları etkisiz hale getirmenin pek çok yolu var ve bu gerçekten çok hoşuma gitti. Doğrusu her oyuncunun Cyberpunk 2077 anıları, aynı oyunu oynamalarına rağmen çok farklı olacak gibi hissediyorum.

Bununla birlikte oyunda oldukça hızlı bir motorsiklet de kullandılar. Bu da oyunda motorsiklet, otomobil gibi araçlarla seyahat edeceğimiz anlamına geliyor. Belki helikopter bile kullanabiliriz.

Dövüş ve Savaşlar

Cyberpunk 2077, aksiyon severlere de RPG tutkunları kadar keyif verecektir kesinlikle. Oyunda hem yakın dövüş hem de ateşli silah kullanma hissiyatı çok güzel sunulmuş. Netrunner ile de Strong Solo ile de ateşli silahlar kullanabiliyorsunuz. Mesela Netrunner karakteri, dönen bir tareti önce hackledi, sonra da silahı yerinden söküp eline aldı ve etraftakileri bu silahla etkisiz hale getirdi. Bunu izlemek çok güzeldi. Normalde oyunlarda bu tür eşyaları kullanmak pek mümkün olmaz. Strong Solo ise hem yakın dövüş hem de ateşli silahlarda çok yetenekli olduğundan pek çok farklı dövüş yapısı ortaya çıkabiliyor. Ateş ederken koşup kayarak bir anda başka bir karaktere yakın dövüş ile saldırabiliyorsunuz.

Cyberpunk 2077 Oyunu İstanbul’da Geçerse

Keanu Reeves Oyunda Nasıl Göründü?

Keanu Reeves, Cyberpunk’ın FRP sisteminde de yer alan Johnny Silverhand adında bir karakteri canlandırıyor. Johnny Silverhand, izlediğimiz 1 saatlik kısımda pek çok kez hologram olarak göründü ve konuştu. Kendisiyle etkileşime girebileceğimizi gördük ancak oyunda nasıl bir rolü olacak bilemiyoruz şu anda. Yine de bazı görevleri birlikte yapacağız gibi hissediyorum.

Oyunu en son Alt Cunningham’ı ararken bıraktık fakat onu ararken bir de data evrenine yolculuk da yaptık. Oyunda sadece Night City’de değil aynı zamanda teknolojik verilerin arasında da maceralar yaşayacağız.

Cyberpunk 2077’nin gelecek senenin en iyi oyunu olacağını hissediyorum. Heyecanla bekliyorum!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.