Edebiyat

“Yaylı Bacak Jack” Çıktı!

yayli-bacak-jack-kitap-banner

2010 yılında Philip K. Dick Ödülü ile başarısını taçlandıran, steampunk türünde bir bilimkurgu kitabı olan “Yaylı Bacak Jack” kitabı Altıkırkbeş Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Burton ve Swinburne Üçlemesi‘nin ilk kitabı olan “Yaylı Bacak Jack” kitabında teknoloji, gelecek kurgusu ve puslu bir atmosfer, muhteşem bir şekilde harmanlanıyor.

İşte kitabın tanıtım metni;

yayli-bacak-jackModern fantezide alternatif bir 19. yüzyıl sahnesi kaçınılmazdır. Bunu Jules Verne’in icatlarından, H. G. Wells’in bilim kurgu merakından ya da Arthur Conan Doyle’un gaz lambası ışığındaki aşk hikayelerinin karıştırıldığı ve yeniden düzenlendiği bir 19. yüzyıl. Steampunk kurgularından ve sayabileceğimiz çok daha fazla belirlemelerden zaten biliriz.

“Yaylı Bacak Jack”te beyefendiler hâlâ silindir şapka takar, baston taşır ve derneklerini ziyaret eder; genç hanımefendilerden Victorian görgü kurallarına uyması beklenir; Limehouse pis ve tehlikeli bir yerdir ve Londra sisi her zamankinden daha yoğun bir şekilde çöker. Ama ayrıca uçan pervaneli-sandalyeler, posta dağıtan özel cins köpekler, sokaktaki atıkları yiyip bitiren mekanik çöp-yengeçleri de var. İnce espri ve hazırcevap yeteneğine sahip genç bir İrlandalı gazeteci çocuğun adı Oscar Wilde’dır.

Yaylı Bacak Jack’in aniden tekrar ortaya çıkışı ise ana olaydır. Uzun zamandır bir şehir efsanesi olarak düşünülen Jack, kıyafetlerini yırttığı genç kızlar için çok gerçektir. Burton onu önce yükselen bir sisle dolu bir patikada gece geç bir saatte görür: “Buhar dağıldı ve arasından acayip bir görüntü belirdi: çok büyük bir uzun-bacaklı suret – ayaklıkla yürüyen bir karnaval cambazı gibi – kambur omuzlarından dalgalanan uzun, karanlık bir pelerin, vücudu ve kafasının etrafında çarpan yıldırımlar… insan mıydı, bu şey? Kafası büyüktü, siyahtı ve parlaktı, etrafında sürüklenen bir mavi alev halesi vardı. Kırmızı gözler ona kötü kötü bakıyordu. Beyaz dişler dudaksız bir sırıtıştan parlıyordu.”

Kitap, Altıkırkbeş Yayıncılık’tan çıktı. İyi okumalar dileriz.

Kitabın künye bilgisine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.