Oyun Haberleri

Dune: Spice Wars – Bahar Savaşları Başlıyor

Shiro Games‘in hazırladığı 4X strateji oyunu Dune: Spice Wars 26 Nisan’da erken erişime geliyor. Arrakis’in topraklarında mücadele verecek diğer gruplar da açıklandı: Fremenler ve Kaçakçılar.

Dune: Spice Wars’un bir süredir geliştirilmekte olan oyun projelerinden olduğunu The Game Awards sırasında öğrenmiştik. Gerçi etkinlikte bizi heyecanlandıran birçok oyun duyurusu vardı. Fakat Northgard ve WarTales ile harika bir iş çıkaran Shiro Games’in yeni oyunu, Dune’un etkisini üzerimizden atamamış olmamızla bizi iyice gaza getirmişti.

Biz de oyunun detaylarını tartıştığımız ayrı bir haber yayınlamıştık. O yazıya buradan erişebilirsiniz.

Oyunun duyurusunun ardından Shiro Games sessizliğe gömülmedi. Oyun hakkındaki gelişmelerle her ay karşımıza çıkmaya devam etti. Aralık oyunda oyunu duyururken oynanabilir gruplardan ikisini gizli tutmuşlardı. Bunlardan birinin Arrakis’te kaçakçılıkla uğraşan The Smugglers grubu olduğunu birkaç hafta önce öğrendik. The Smugglers grubunun Arrakis’teki önemini filmden kesilen akşam yemeği sahnesinde ve kitabın ikinci yarısında daha iyi anlıyorduk. Ne yazık ki yalnızca filmi izleyen okurlarımıza pek bir şey ifade etmeyecektir.

Son grup ise kimseye sürpriz olmadı. Tabii ki Fremenler de oynanabilir fraksiyonlardan biri olacaktı. Fakat onların çöldeki geleneksel yolculuk yöntemlerinin de oyun mekaniklerine eklenmiş olması sevinç dolu bir şaşkınlık yarattı. Yani Fremenler, Fremen’lere yakışır şekilde yolculuk edebilecekler. Bunun yanı sıra Fremen liderleri arasında Liet Kynes da filmdeki yorumuyla karşımıza çıktı. Tüm duyuruya buradan göz atabilirsiniz.

Dune Spice Wars 26 Nisan’dan itibaren Steam üzerinden erken erişime açık olacak. Ancak bir süre boyunca çoklu oyuncuyu desteklemiyor olacak.

Nisan ayı oyun açısından sade geçecek demiştik. Fakat önce XBox Gamepass duyurusunu, ardından şimdi de Dune: Spice Wars haberini aldık. Sizin bu ay çıkacak oyunlar arasında en heyecanla beklediğiniz hangisi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.