Edebiyat

Ender’in Oyunu Yeni Çevirisiyle Pegasus Yayınları’ndan Geliyor

Ender’in Oyunu, M. İhsan Tatari‘nin çevirisiyle raflara dönüyor. Orson Scott Card’ın hasret kaldığımız serisini Pegasus Yayınları yayımlayacak.

Orson Scott Card’ın Ender serisinin yeni çevirisine kavuşacağı haberi tüm bilimkurgu okurları için bir müjdedir. Bu müjdeyi daha da güzel hale getiren ise bu çevirinin Tatari’nin ellerinden çıkacak olması. Yani bizi kaliteli ve tertemiz bir çeviri bekliyor demektir. Bu, son aylarda Tatari’den aldığımız ikinci güzel haber. Press Reset‘in çevirisi bitince de çok heyecanlanıp haberini yapmıştık.

Ender’in Oyunu daha önce de Türkçe çeviriye sahipti. Altıkırkbeş Yayınevi bu klasiğin Türk okurlarla buluşmasını sağlamıştı. Ancak çeviri, okurlardan pek de iyi yorumlar almamıştı. Dolayısıyla birçok yeni okur olumsuz yorumlardan çekinip romandan uzaklaşmıştı.

Halbuki Ender’in popüler olacağı bir dönemdeydik. Zira Ready Player One ve Matrix gibi eserlerin karşılaştırıldığı temel eserdi Ender’in Oyunu. Geçtiğimiz yıllarda çoğu inceleme ve listede de karşımıza çıkıyordu. Nihayet uzun zamandır ağız tadıyla okumayı beklediğimiz bu romana kavuşuyoruz. High Confessor‘a katılıyoruz: “Darısı Neuromancer‘ın başına.”

Bu haber her ne kadar sevinçle karşılansa da kitap piyasasını takip edenler endişelenmekten kendilerini alamadılar. Çünkü aylardır geliyor, geldi, daha da gelecek dediğimiz kitap zamları Pegasus Yayınları cephesinde de hissedildi. Yeni kitapların tamamı üç haneli sayılarda çıkmaya başladı. Hatta kimi kitapların fiyatları 200 TL’ye dayandı. Dolayısıyla şimdiden okurlarda Ender’in Oyunu’nu alamama telaşı başladı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.