Sinema Haberleri

IT Gişede Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Stephen King‘in aynı isimli kült romanından uyarlanan IT(O), 7 Eylül tarihinde birçok ülkede vizyona girdi (Türkiye’de 15 Eylül tarihinde girecek). Pennywise karakterini Bill Skarsgard‘ın canlandırdığı film eleştirmenlerden, seyircilerden ve bizzat Stephen King‘den övgü aldı. Filmin beğenilmesi gişeye de yansıdı ve vizyona girişiyle birlikte çok sayıda rekoru da kırmış oldu.  İşte IT‘in kırdığı rekorlardan bazıları.

IT, sadece 7 Eylül’deki ön gösterimlerinde 13.5 milyon dolar gibi bir hasılat elde etmiş ki bu da bugüne kadar 18 yaş sınırı olan bir filmin elde ettiği en büyük rakam. Önceki rekor ise 12,7 milyon dolar ile Deadpool‘a aitmiş. IT‘e yönelik beklentilerin ne kadar büyük olduğunu gösteren bu rakam 8 Eylül Cuma günü olacakların da habercisi.

IT, ilk gününde ABD’de 51 milyon dolar, vizyona girdiği diğer ülkelerde ise 26 milyon dolar gibi bir gişe elde ederek bir korku filminin bugüne kadar elde ettiği en iyi açılış rakamlarına sahip olmuş. Haftasonu boyunca bu rakamların 100 milyon sınırını rahatlıkla aşması bekleniyor.

Bu büyük gişenin bir nedeni de filmin gösterildiği sinema sayısı olabilir. IT, Bugüne kadar en çok salonda vizyona giren 18 yaş sınırı olan film ünvanını kazanmış. ABD’de 4103, diğer ülkelerde ise 6000‘den fazla salonda gösterime giren film, dünyadaki toplam gişe hasılatının da %86‘sını elde etmiş durumda.

Filmin Eylül ayında bir hafta sonunda en çok hasılat elde eden film rekorunu da sadece bir günde kırmış olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca Warner Bros‘un da 2017’de elde ettiği en iyi rakamlara sahip.

IT‘nin devam filmi konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak yukarıdaki rakamlar ışığında yakın bir zamanda hakkında çok fazla haber alacağımız kesin gibi. Hatta ikinci filmin de yönetmenliğini Andres Muschietti‘nin üstleneceği ve filmin 2019’da vizyona gireceği konuşuluyor.

IT – Chapter 2 ise, ilk filmdeki olaylardan 27 yıl sonra geçiyor ve Pennywise’ın yeniden gelişini konu alıyor. Bu filmde, ilk filmdeki çocuk karakterlerin (Losers’ Club) yetişkin hallerini de izleyebileceğiz.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.