Dizi Haberleri

Y: The Last Man Dizisi İçin Bir Adım Daha

Dünyada kalan son erkeğin hikayesini anlatan çizgi roman Y: The Last Man (Y: Son Erkek) dizisi için bir adım daha atıldı. FX, Y: The Last Man’in televizyon uyarlaması için pilot bölüm talimatı verdi.

Brian K. Vaughan ve Pia Guerra‘nın çizgi roman serisinin ekranlara taşınma öyküsü yılan hikayesine dönmüştü ki kanal serinin pilot bölümünün siparişini verdiğini duyurdu. Ülkemizde de Y: Son Erkek adıyla Çizgi Düşler tarafından yayınlanan çizgi roman, sonunda televizyona geliyor.

İlgili Makaleler

FX kanalı, kıyamet sonrasında geçen bilimkurgu serisi Y: The Last Man‘i; American Gods, Blade Runner 2049 ve Logan gibi başarılı projelere imza atan Michael Green ve Jessica Jones ve Luke Cage yapımları ile dikkat çeken Aida Mashaka Croal ikilisine emanet etti. İkili, Brian K. Vaughan‘ın yanı sıra Açlık Oyunları’ndan Nina Jacobson ve Brad Simpson ile birlikte dizinin yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Dizinin pilot bölümünü, daha önce Insecure ve Master of None gibi yapımlara imza atan Melina Matsoukas yönetecek. FX’in Y: The Last Man dizisine kadın yapımcı ve yönetmen dahil etmesinin projeye nasıl bir bakış açısı getireceğini merak ediyoruz doğrusu…

New Line’dan FX’e

Y: The Last Man’in uyarlama çalışmaları on yıl öncesinde, New Line’ın olası bir film projesi için eser haklarını alması ile başladı. 2013’e gelindiğinde Dan Trachtnberg film uyarlaması üzerinde çalıştı ancak bu çaba bir sonuç vermedi. New Line’ın hakları sona erdikten sonra bu kez FX bir dizi uyarlamasına girişti. 2015 yılından beri üzerinde çalışılan proje için son olarak 2017 yazında açıklama yapan FX, birkaç ay içerisinde senaryoya kavuşacaklarını belirtmişti.

Cinsiyeti, Irkı, Sınıfı Keşfet ve Hayatta Kal!

Y: The Last Man; bir tanesi hariç bütün erkeklerin öldüğü bir kıyamet sonrası bilim kurgu hikayesi. 2002 yılında başlayan çizgi roman serisi 60 sayı yayınlandı. Vaughan ve Guerra’nın Vertigo etiketli başarılı serisi üç kez Eisner Ödülü alırken, en iyi grafik öykü dalında Hugo Ödülü‘ne de layık görülmüştü.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.