Dizi Haberleri

A Plague Tale Oyunu Diziye Uyarlanıyor

A Plague Tale: Innocence oyununun hikayesi Fransız bir yapım şirketince diziye uyarlanacak. “Oyun zaten film gibiydi, ne gerek vardı?” diye düşünüyorsanız size katılıyoruz.

Dizi ve film camiası orijinal fikirler üretmek yerine eline geçirdiği her hikayeyi ekrana uyarlamak konusunda yoluna kararlı adımlarla devam ediyor. Son zamanlarda oyunlardan temel alan ekran uyarlamalarının da sayısı artıyor. Geçen ay Amazon Studios’un Disco Elysium, Life is Strange, It Takes Two, Sleeping Dogs ve Little Nightmares oyunlarını gözüne kestirdiğini söylemiştik. O haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Uncharted filmi çıktı, Halo dizisi çıkmak üzere, God of War dizisi geliyor, Mass Effect dizisi muhtemelen Henry Cavill ile gelecek ve Fallout dizisi de oyuncularını bulmaya başladı derken birçok film gibi oyun, ekran uyarlamasına imza attı aslında. Tabii The Last of Us‘ı da saymadan geçmek olmaz.

Şimdi de Fransız bir yapım şirketinin, oyunu geliştiren Fransız oyun şirketi Asobo ile birlikte çalışarak A Plague Tale: Innocence dizisi yaratacaklarını öğrendik. Quentin Tarantino’nun Inglourious Basterds filminde yardımcı yönetmenlik yapan Mathieu Turi, dizinin yönetmenliğini üstlenecek. Henüz senarist ya da oyuncu kadrosundan bir isim bilmiyoruz. Yalnızca oyunun dizi uyarlaması projesine imza atıldığını biliyoruz.

A Plague Tale Oyunları

Bize kalırsa oyun bu haliyle yeterince güzel, dizileştirmeye lüzum yok.

A Plague Tale: Innocence, 2019’da çıkmıştı. Amicia isimli genç bir kızı oynadığımız oyun, soylu babamızla ava çıktığımız bir sahneyle başlıyordu. Av köpeğimiz avlayacağımız hayvanı kovalayarak bizden uzaklaşıyordu. Havlamalarının kesildiği yere gittiğimizde ise köpeğimizin iskeletiyle karşılaşıyorduk. Bu korkunç ve gizemli olayı takiben babamızla hızlıca eve dönüyorduk. Daha soluklanamadan evimize gelen yabancılar ailemizi katlediyordu. Biz de hasta kardeşimiz Hugo ile kaçıp saklanmaya çalışıyorduk.

Hikaye ağırlıklı oyunda köpeğimizin ve ailemizin başına gelenlerin ardındaki gizemi çözmeye çalışıyorduk. Ayrıca kardeşimiz Hugo’nun hastalığı nüksedecek diye de ödümüz kopuyordu.

Oyun başarılı bir hikayeyi güçlü bir girişle sunuyor. Ne yazık ki oyunun sonlarının vuruculuğu başlarına göre çok daha azdı. Yine de bu yıl içinde çıkacak olan A Plague Tale: Requiem adlı ikinci oyunu heyecanla bekliyoruz. Çıkış tarihi konusunda henüz 2022 yılı içinde olacağı dışında bir bilgi yok.

İlk oyun Steam’de 130 TL fiyatla çıkmıştı. %75 indirimle 32.50 TL’ye kadar düşüyordu. Ancak Steam fiyat güncellemeleri furyasıyla o da fiyatını artan kur sebebiyle 250 TL’ye çıkardı. Hem de diğer para birimleri için orijinal fiyatını düşürürken… Artık indirim dönemlerinde %75 indirimle 62.50 TL’ye düşüyor fiyatı. Plague Tale, şimdiye dek 36 bini aşkın oyuncudan %93 olumlu yorum almayı başardı.

Özetle, diziyi beklerken oyuna göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.