Sinema Haberleri

Russo Kardeşler, Ruh Taşı Hakkında Önemli Bir Bilgi Verdi

Avengers: Infinity War vizyona girdi ve uzun süreli bekleyişimiz de sona ermiş oldu. Film, açıkça söylemek gerekir ki beklentilerimin çok çok üstündeydi ve izlerken epey keyif aldım. Tabii her güzel film gibi bu film de, sayısız soruyu aklımızın orta yerine bırakıp gitti. Filmin ikinci bölümü gelene kadar da o sorulara pek yanıt bulamayacağız gibi görünüyor. Ancak bu demek değil ki teoriler ve bazı ipuçlarına da sahip olmayacağız. Filmin yönetmenleri Russo kardeşler de yakın zmaanda sozsuzluk taşlarından birisi olan ruh taşı hakkında önemli sayılabilecek bir bilgiyi paylaşmış.

Yazının bundan sonraki kısmı spoiler içermektedir

Spoiler uyarısında da bulunduktan sonra rahat bir şekilde film hakkında konuşabiliriz sanırım.

Thanos adı ilk duyulduğu andan itibaren ilk filmin sonunda bizi çok kritik bir yerde bırakacaklarını ve tüm Marvel hayranlarını sonraki filme kadar meraklandıracaklarını tahmin ediyorduk. Ancak filmin finali tam anlamıyla şoke edici ve alıştığımız süper kahraman filmlerine göre oldukça cesurdu. Özellikle de Thanos’un tüm taşları toplayıp evrendeki herkesin yarısını öldürmesi ve Gamora’yı kendi elleriyle öldürdüğü kısımlar oldukça etkileyiciydi. Bu noktada herkes bir şekilde 2. filmde olayların geri alınacağını ya da düzeltileceğini tahmin ediyor ancak bunun nasılı konusunda sayızı soru işareti bulunuyor.

Russo kardeşler, geçtiğimiz günlerde Jessica Chobot tarafından yapılan bir röportaj sırasında Gamora ve ruh taşı hakkında söyledikleri ile 2. filmle ilgili oldukça önemli sayılabilecek bilgileri de paylaşmış oldular.

Röportajda Russo kardeşler, Thanos’un Gamora’yu öldürdükten sonra çocuk Gamora ile buluşmasının aslında bir halisünasyon ya da hayal olmadığını, bu görüşmenin ruh taşı içinde bulunan ruh dünyasında gerçekleştiğini belirtmişler. Çizgi romanlarda bu ruh dünyası, sonsuzluk taşlarının kurbanlarının ruhlarının bulunduğu yer olarak geçer. Yani Gamora’nın ruhu da bu mekanda bulunuyor. Ve büyük ihtimalle Thanos’un tek hamlede öldürdüğü canlıların ruhları da bu ruh dünyasında bulunuyor.

Bu bilgi çok önemli çünkü Marvel çizgi romanlarında Thanos, Gamora’yı öldürdükten sonra ki öldürüş amacı filmdekinden farklıydı, Gamora, Pip the Troll ve Adam Warlock bir şekilde bulundukları ruh dünyasından kurtulup kendilerine yeni bedenler bulmayı başarıyordu.

Adam Warlock karakteri her ne kadar Marvel Sinematik Evreni’nde yer almayacak gibi dursa bile belki filmin sonunda simgesini gördüğümüz Captain Marvel onun hikayedeki yerini alıp, hala hayatta olan kahramanlarımızın da yardımıyla ruh dünyasında bulunan ruhları kurtarmanın bir yolunu bulabilir. Yani bir diğer deyişle, evrenin yarısını ve sayısız kahramanı kaybetmiş olabiliriz ama onların ruhları hala ruh taşının içinde bulunuyor olabilir ( en azından Gamora’nınki orada). Ve kahramanlarımız ruh taşını ele geçirebilirse, herkesi geri getirmenin anahtarını da ellerinde tutmuş olurlar.

Avengers: Infinity War’da Gözünüzden Kaçan Detaylar ve Film Hakkında Az Bilinenler

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.