Haberler

Dungeons and Dragons’ın Yeni Kitabı Belli Oldu – Tasha’s Cauldron Of Everything

Kasım ayında çıkacak olan Tasha’s Cauldron of Everything, Dungeons & Dragons‘a çok sayıda yeni kural ve karakter yaratım opsiyonu sunacak. İşte kitap hakkında açıklanan tüm detaylar.

Kitabın İçeriği

Ünlü suçlu gezgin Xanathar’ın notlarından oluşan Xanathar’s Guide to Everything kitaplarından esinlenecek olan Tasha’s Cauldron of Everything oyunculara ve oyun yöneticilerine çok sayıda yenilik sunmaya hazırlanuyor. 24 Ağustos’ta duyurulan kitabın içeriği ise şöyle olacakmış.

Alt Sınıflar

Tasha’s Cauldron of Everything bize yeni sınıflar sunmayacak ancak her sınıf için yeni altsınıflar (subclass) sunacak. Açıklamalara göre bu altsınıflar D&D sitesindeki hayran yapımı içeriklere imkan veren Unearthed Arcana kısmında uzun süre test edilmiş. Bunun sonucu olarak da oldukça dengeli olacaklarını tahmin edebiliriz.

Büyü

Büyücü oynamayı seven oyuncuların rahatlıkla hatırlayabileceği üzere Tasha ismi aslında çok da yabancı bir isim değil. Kendisi Tasha’s Hideous Laughter isimli büyünün yaratıcısı. Doğal olarak da kitap bize çok sayıda yeni büyü ve büyülü eşya sunacakmış. Hatta bu büyüler arasında Tasha’nın yeni büyüleri de olacakmış.

Karakter Opsiyonları

Tasha’s Cauldron of Everything‘in getireceği en önemli özellik sanırım bu kısımda olacak. Haziran ayında oyundaki ırklar konusunda düzenlemelere gideceğini açıklayan Wizards of the Coast, bu kitap ile duyurduğu değişiklikleri de hayata geçirecek.

Kitap, oyunculara ırkların önceden sabit olan özellik ve yeteneklerini istedikleri gibi değiştirebilme imkanı sunacak. Ayrıca oyuncular bazı ırkların kısıtlı olan yönelimlerini de özgürce ayarlama opsiyonuna sahip olacak.

Her ne kadar bu değişiklikler çeşitli tepkiler çekse de belirtmek gerekir ki bu kitapta sağlanan özgürlükler tamamen oyun yöneticisinin kontrolünde olacak. Yani her şeyde olduğu gibi bu konuda da DM ne derse odur şeklinde sonuçlanacak.

Diğer İçerikler

Eberron için geri dönen patronlar yani maceracıları destekleyen ve yol gösteren karakterler bu kitap ile birlikte tüm sistemlere uygun hale gelecekmiş.

Ayrıca kitabın içinde Tasha’nın özelliklerinden kaynaklı olarak çok sayıda bulmaca, büyülü mekan tasarımı ve büyülü dövmeler de bulunacakmış.

Peki 17 Kasım tarihinde çıkacak bu kitaba da Amazon üstünden yaklaşık 50$ ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.