AYBABTUHaberler

Dungeons & Dragons Bir Kez Daha Magic ile Buluşuyor

Hasbro‘nun iki ünlü oyunu da satın almasıyla birlikte Magic: The Gathering ve Dungeons & Dragons‘un yolları kesişmeye başlamıştı. İki oyunun yolları bir kez daha kesişecek ama bu sefer D&D iade-i ziyaret yaparak Magic’in dünyasına geliyor.

Magic Hakkında Haberler

Wizards of the Coast‘ın yakın zamanda yaptığı bir açıklamada 2021’in 3. çeyreğinde yeni bir Magic: The Gathering seti çıkaracağını duyurdu. Ve bu setin adı da Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms olacakmış. Setin adından da anlaşılabileceği gibi ünlü Dungeons & Dragons setting’i Forgotten Realms’i yani Unutulmuş Diyarlar’ı konu alacakmış.

Aynı açıklamanın devamında Magic’e gelecek iki yeni sistemden daha bahsedildi. Bunlardan ilki viking temalı Kaldheim diğeri ise Magic hayranlarının daha önceden tanıdığı gotik ve korku temalı Innistrad‘ın dönüşüymüş.

Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms

Daha önceleri ufak bir istisna haricinde hep Magic’in Dungeons & Dragons dünyasına gelişine şahit olmuştuk. Bunlardan ilki Magic’in efsanevi şehri Ravnica‘nın 2018’in Kasım ayında D&D’ye bir sistem olarak gelişiydi. Diğeri ise yine Magic’in antik Yunan esintili dünyası Theros‘un 2020’nin Temmuz’unda bir sistem olarak D&D’ye katılmasıydı.

Ancak bu sefer işler değişiyor ve D&D bir genişleme olarak Magic’in dünyasına katılıyor. Önceden şaka amaçlı yayınlanan Sword of Dungeons & Dragons kartını saymazsak bu iki oyunun tarihinde ilk kez gerçekleşiyor.

Ne tür kartların ve hangi karakterlerin Magic’e dahil edileceğine yönelik henüz hiçbir bilgi bulunmuyor ancak Drizzt Do’Urden ya da Elminster gibi ünlü karakterlerin kartları hatta Beholder ya da Drow temalı desteler hiç de uzak değil gibi duruyor.

Bu durum Magic: The Gathering oyuncuları için ne anlama geliyor tam olarak bilemem ancak uzun yıllardır D&D oynayıp Forgotten Realms kitapları okuyan beni ondukça heyecanlandırdığını söyleyebilirim. Hatta başlamaya hep korktuğum Magic’e yönelik bir adım atmak için uygun bir başlangıç olabilir gibi geliyor.

Kısacası Wizards of the Coast, Dungeons & Dragons: Adventures in the Forgotten Realms ile iki oyunun da hayranlarını memnun edecek ve bu iki grup arasındaki etkileşimi artıracak gibi duruyor. Bu açıdan son zamanlarda beni en çok beklentiye sokan haberlerden birisi olduğunu da belirtmem gerekiyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.