Edebiyat

Robert J. Sawyer ve Neanderthal Parallax Üçlemesi

robert-sawyer-neanderthal-parallax-banner

Abis Yayınları tarafından Türkçemize kazandırılan The Neanderthal Parallax Üçlemesi’nin oldukça ilginç bir konusu olduğu kesin. Bilimkurgu temellerine dayandığı kadar prehistorik dönemin ilgi çekici konularından da başarılı bir şekilde beslenmeyi bilmiş.

Peki serinin arkasındaki Robert J. Sawyer kim ve bu seri tam olarak ne?

neanderthal29 Nisan 1960 yılında Kanada Ottawa’da doğan Robert James Sawyer bugüne kadar 21 roman yayınladı. Romanlarının dışında birçok farklı antolojide kısa hikayeleri yayınlandı. 1995 yılında The Terminal Experiment adlı romanıyla Nebula Ödülü’nü kazanarak isminden bahsettirmeyi başardı. Bu ödülün arkasından Parallax Üçlemesi’nin bir parçasını oluşturan Hominids – İnsansılar 2003 yılında Hugo ödülünü kazandı ve Robert J. Sawyer’a şimdiki ününe sahip olmasını sağladı.

1999 yılında yayınlanan Flashforward adlı kitabından esinlenerek ABC kanalı tarafından TV dizisi çekildi. Yazı şeklinden ötürü Orson Scott Card (Ender’in Oyunu, Alvin Maker Serisi) ve Isaac Asimov (Vakıf Serisi, Ben, Robot) gibi efsanevi bilimkurgu yazarlarıyla karşılaştırıldı.

Ancak Neanderthal Parallax, Robert J. Sawyer’ın en çok ses getiren serisi oldu. Paralel evrenler karmaşasına parmak basan seri, Abis Yayınları tarafından da ülkemizde kendisine yer buldu.

Neanderthal Parallax, iki alternatif dünyanın bilimsel ve kültürel çakışmasını konu alıyor. Soyu tükenen Homo Sapiens Neanderthalensis insan türü başka bir evrende yaşamaya devam etmektedir. Hatta bugünkü Homo Sapiens yani akıllı insan türünden neredeyse hiçbir farkı yoktur.

Açılan bir kapı sayesinde Neanderthal dünyası Sapiens dünyasıyla tanışmış olur. Akıllı insanlar tarafından incelemeye alınan Neanderthal bir fizikçi olan Ponter Boddit’in hikayesine odaklanan Neanderthal Parallax, bilimkurgu severlerin mutlaka okuması gereken bir seri.

Birçok eleştirmen tarafından övgüler alan bu ödüllü seriye en kısa sürede göz atmanızı FRPNET olarak tavsiye ediyor ve onaylıyoruz.

Serinin ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.