Sinema Haberleri

Ethan Hawke, Nikola Tesla’yı Canlandıracak

Sırp kökenli mucit Nikola Tesla, aslında oldukça ilginç ve trajik bir hayat öyküsüne sahip. Buluşları ile elektrik alanında devrimsel gelişmelere imza atan isim, birçok filmde bir karakter olarak karşımıza çıkmıştı ancak kendi hikayesini anlatan kaliteli bir yapım henüz bulunmuyor. Ancak bu durum yakın zamanda değişmek üzere. Hem de ünlü oyuncu Ethan Hawke’ın kendisini canlandıracağı bir film ile.

İlgili Makaleler

THR’nin haberine göre daha önceden David Bowie ve Nicholas Hoult gibi isimler tarafından da canlandırılan Nikola Tesla bu sefer başarılı aktör Ethan Hawke tarafından canlandırılacak.

Filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını ise daha önce Hamlet ve Cymbeline filmlerinde Ethan Hawke ile birlikte çalışan Michael Almereyda yapacak.

Filmin, Tesla’nın buluşlarının yanı sıra Thomas Edison ile olan efsanevi rekabetine de odaklanacağı belirtiliyor. Her ne kadar ikili arasındaki mücadeleyi o zamanlar Edison kazanmış gibi görünse bile gününüzde buluşlarının büyüklüğü Tesla’yı çok daha etkili bir isim haline getirmiş durumda. Bilmeyenler için Tesla’nın hikayesini kısaca anlatmakta da fayda var sanırım.

Tesla’nın Hikayesi

1856 Sırbistan doğumlu Tesla, 1880’lerin başında ABD’ye göç ederek Thomas Edison için çalışmaya başlıyor. Başlangıçta yakın bir iş ilişkileri olsa bile iki ismin arasının açılması uzun sürmüyor. Çünkü Tesla, Edison’ın şirketinin oldukça verimsiz makineler ürettiğini farkedip bazı geliştirmeler yapıyor ancak karşılığında hakkı olan miktarı ve saygınlığı alamıyor. Bu noktadan itibaren de ikilinin arasında “akımlar savaşı” olarak da adlandırılan bir rekabet başlıyor.

Nikola Tesla

Alternatif akım savunucusu olan Tesla, günümüzdeki çok sayıda teknolojinin temellerini atan buluşlara imza atıyor ki bunların arasında kablosuz iletişim, uzaktan kumandalı araçlar ve X-Ray görüntülemesi de bulunuyor. Ayrıca başarılı olamamış olsa bile “death ray” olarak adlandırılan bir enerji silahı üstüne de çalışmalarda bulunuyor.

Ancak tüm bu buluşlarına rağmen Tesla, Edison tarafından engellendiği için 1944 yılında fakir ve gururu kırılmış bir şekilde hayatını kaybediyor. Hatta bir dönemler deli bilimadamı olarak bile anılıyor.

Thomas Edison

Tesla oldukça ilgi çekici bir hayat hikayesine sahip. İyi yazılmış bir senaryo ve kaliteli bir yönetmenlik ile ortaya güzel bir film çıkması işten değil. Ethan Hawke’ın da Tesla olarak fena bir performans göstermeyeceğini düşünüyoruz. Umarız tahminlerimiz bizi yanıltmaz iyi bir film ile Tesla’nın hikayesini izleyebiliriz.

Son bir not olarak da, Discovery Channel’ın da Tesla’nın “death ray” silahını anlatan bir program üstünde çalıştığını belirtmekte fayda var.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.