Haberler

Arthur C. Clarke’ın 2001: Bir Uzay Destanı’ndaki Monolitin Benzeri Utah’ta Bulundu!

Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki Utah eyaletinin kırsal kesiminde bulunan monolit şaşkınlık yarattı. Yetkililerin tesadüfen bulduğu metal cisim Arthur C. Clarke‘ın bilimkurgu hikayesi 2001: A Space Odyssey‘i hatırlattı.

Utah eyaletinden bir biyolog doğal yaşam alanındaki büyük boynuzlu yabani koyunların sayımını yaparken kırmızı kaya bloklarının arasında parlak bir cisim gördü. Helikopter pilotu ile bölgeye inen biyolog, cismin 3-3.5 metre uzunluğundaki siyah-gri metal monolit olduğunu tespit etti.

Monolitin yanındayken uzaylı esprileri yaptıklarını söyleyen helikopter pilotu Bret Hutchings, “Yıllardır uçuyorum, bu denk geldiğim en garip şey oldu” dedi. Monolitin Stanley Cubrick‘in filmi 2001: A Spice Odyssey‘den fırlamış gibi göründüğünü belirten Hutchings, metal cismin bilimkurgu hayranı bir sanatçı tarafından yapılıp oraya konmuş olabileceğini belirtti.

YouTube player

Arthur C. Clarke‘ın Stanley Kubrick tarafından 1973 yılında beyaz perdeye uyarlanan 2001: A Space Odyssey adlı hikayesinde gizemli monolitler beliriyordu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.