AYBABTUSinema Haberleri

Denis Villeneuve, Arthur C. Clarke’ın Rama ile Buluşma Eserini Filme Uyarlayacak

Son dönemde, Dune uyarlaması ile bilimkurgu tutkunlarının gönlünde taht kuran yönetmen Denis Villeneuve, Arrakis‘ten sonra şimdi de Rama‘ya gidiyor.

Dune filminin başarısının ardından Dune: Part Two için çalışmalara başlayan Denis Villeneuve, Dune ile işini bitirdikten sonra Arthur C. Clarke‘ın Rama ile Buluşma (Rendezvous with Rama) eserini filme uyarlayacak.

The Hollywood Reporter’a göre proje, The Expanse ve The Witcher gibi dizilerin de arkasındaki yapımcı Alcon Entertainment tarafından hayata geçirilecek. Ayrıca Morgan Freeman‘ın da yapımcıları arasında bulunduğu ve Rama’nın haklarını 1973 yılından beri elinde bulunduran yapım şirketi Revelations Entertainment da yapımcı olarak projede yer alacak.

Denis Villeneuve, 20.000’li yıllardan günümüze daha yakın bir tarih olan 2130’lu yıllara dönecek; Arrakis’in kumlu çöllerinden havalanıp uzayın derinliklerine doğru yükselecek.

Rama ile Buluşma

Rama ile Buluşma, bilimkurgu üstadı Arthur C. Clarke‘ın ilk kez 1973’te yayınlanan bilimkurgu romanıdır. 2130’larda geçen hikaye, Güneş Sistemi’ne giren 50 x 20 kilometrelik silindirik bir uzay gemisini araştıran bir grup insanın hikayesini anlatır. Hikaye, gizemlerini çözmek için gemiye ulaşan bir grup insan kaşifin bakış açısından anlatılıyor. Romanda, insanların uzaylı bir uzay aracı olduğunu düşündüğü ve dünyanın uzaylı zekasıyla ilk temasını işaret eden Rama ile insanların ilk buluşması konu alınıyor.

Roman yayımlandığında hem Hugo hem de Nebula ödüllerini kazandı ve bilimkurgunun önemli eserleri arasında kendisine yer edindi.

Alcon Entertainment’ın yöneticileri Broderick Johnson ve Andrew Kosov, Rama’nın filme uyarlanmasını şu sözlerle açıklıyor;

Bu, bilimkurgu türündeki en zeki kurgu eserlerden biridir; yanıtladığı kadar çok soru ortaya koyuyor. Arkadaşımız ve işbirlikçimiz Denis’in parlak duyarlılığına ve özellikle bilimkurgu tutkusuna mükemmel bir şekilde uyuyor. Ayrıca, bu eser için uzun süredir devam eden bir tutkuya sahip olan Morgan ve Lori ile çalışmaktan da memnunuz.

Villeneuve’ün Dune: Part Two’yu hâlâ yapması gerektiğinden, bu uyarlamayı sinemalarda görmemiz biraz zaman alacak. Bizlere de bu harika eseri bir kez daha okumak için zaman kalıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.