Oyun Haberleri

Dark Raid – Türk Yapımı Bilimkurgu Oyunu Geliyor!

dark-raid-banner

Türk yapımı bilimkurgu oyunu olan Dark Raid, oyuncularla buluşmaya hazırlanıyor. FPS türünde hazırlanan aksiyon oyunu Dark Raid, hem hikayesi hem de grafikleri ile dikkat çekiyor!

Dark Raid, Vector Games tarafından geliştirilen bir FPS aksiyon oyunudur. Oyun kendine has olan özellikleri ve ortamları ile dikkat çekmektedir. Yeni jenerasyon grafikleri ve senaryosu ile Dark Raid oyunculara unutulmaz bir oyun tecrübesi sunmaktadır.

Vector Games stüdyosu Ankara’da ikamet eden bir şirkettir. Oyunun geliştirilmesine 2012 yılının Ekim ayında başlanmış olup küçük bir ekip olmasına rağmen, şirketin etkin çalışma tarzı ve azmi sayesinde oyun ekim 2013 yılında bitmiştir.

Hikaye

Screen_Shot_16Diğer örneklerinin aksine Dark Raid eski klasik FPS oyun tarzları ile yeni jenerasyon grafikleri ve yeni tarz oynanışı birleştiren bir konsepte sahiptir.

Dark Raid oyununda, oyuncular yüksek teknolojiye sahip araştırma ve savunma gemisi olan S.W.A.N. isimli bir uzay gemisinde görevli olarak çalışan Muddy isimli bir tamir robotunu kontrol edeceklerdir. S.W.A.N. gemisi görevi sırasında derin uzayın sessizliğinde bilinmeyen bir kaynaktan bir mesaj alır ve bu mesaj sonrasında gemideki herşey çılgına döner. Herşeyin kaosa döndüğü ve bilinmezliğin içine düşüldüğü noktada oyuncular Muddy’nin kontrolünü ellerine alırlar ve kendilerini etkileyici bir maceranın içinde bulurlar. Oyuncular oyun boyunca hem dünyayı ve insanlığı tehdit eden düşmanlarla savaşacak hem de Muddy nin bile kendisi hakkında bilmediği şaşırtıcı gerçeği keşfedeceklerdir.

Tasarım İpuçları

dark-raid-posterOyunun içinde geçtiği uzay gemisi olan S.W.A.N. üç ana parçaya bölünmüştür, bu üç ana parçanın da birbirinden farklı özellikleri vardır. Örneğin geminin aşağı katları birçok tehlikeli çalışma ortamlarına sahiptir. Bu bölümlerde insanların çalışması tehlikeli ve elverişsiz olduğundan dolayı sadece robotlar görev yapmaktadırlar. İkinci ana bölüm ise hem insanların hem de robotların bir arada bulunduğu ve çalıştığı katları içermektedir. Son ana bölüm ise sadece insanların içinde bulunup çalıştığı ve geminin kontrol sistemlerini, sosyal tesisleri ve yaşam alanlarını içinde bulundurduğu bölümdür. Oyun sırasında Muddy tüm bu bölümleri geçecek ve en kötü çalışma ortamlarından en yüksek teknolojiyi barındıran sağlıklı ortamlara kadar çeşitli bölümlerde görev yapacaktır.

Oyun İpuçları

Dark Raid’in iki oyun modu bulunmaktadır.Tekli-Oyuncu(hikaye modu) ve Çoklu-Oyuncu modları.

Tek oyunculu oyun modunda oyuncular Dark Raid’in kendilerini içine çekecek hikayesi sayesinde eğlenceli bir uzay macerası deneyimi yaşayacaklardır.

Çoklu-Oyuncu modunda, oyuncular Ölüm Maçı, Takım Maçı ve Bayrağı ele geçirme gibi farklı oyun tiplerinden birini seçerek oyunu oynayabileceklerdir.

Oyunun Haziran ayı başında Steam’de ve Playstore’da satışa çıkması bekleniyor. Oyunun resmi web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Dark Raid oyun fragmanı:

Dark Raid oyunundan görüntüler:

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. unity ile mi yapmışlar acaba eğer öyle ise iyi bir iş çıkarmışlar helal olsun biraz araştırdım geleneksel türk toplumu hiçbirşeyi beğenmeme grubu yine harekete geçmiş yıkık lavuklar kendileri while loop yazamaz ama eleştiriye gelince yıkar geçerler ne kadar ekmek o kadar köfte 500 milyon dolarlık oyunları da gördük tamam grafikler vasat ve çağın gerisinde olabilir hikaye klişe olabilir ama şu var call of duty 15 oyun yaptı hepsi aynı assasin creed 15 oyun yaptı hepsi aynı ne bekleniyor anlamadım ki bu arada ben fps sevmem bile firmanın adını da ilk defa duyuyorum sempatizanı filan da değilim alıp oynamayacağım bile eğer oynanış akıcı ve iyi ise fps sevenler ilgilenir millet hala deli gibi CS oynuyor ortamlarda umarım başarılı olurlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.