Edebiyat

Lewis Carroll’ın Alice Yüzünden Yaşadığı Sıkıntı

alice-in-wonderland

Alice Harikalar Diyarı‘nda kitabının yazarı, Lewis Carroll adıyla tüm kitaplarını yayınlayan matematikçi ve yazar Charles Dodgson; aslında yaşadığı hayattan pek de memnun değilmiş.

Yazdığı Alice Harikalar Diyarı’nda kitabının getirdiği şöhret, yazarı iyice sıkmış olmalı ki 1891 yılında yazdığı mektupta içini dökmüş.

İlgili Makaleler

lewis-carroll-letter1891 yılında Bayan Symonds’a yazdığı mektupta durumu şöyle açıklamıştır;

Mektuplarımın, imzalanmış koleksiyonlar arasına konmasından duyduğum rahatsızlığı iyice açıklayabildiğimi sanmıyorum. Tüm bu tanıtımlar, kitaplarda görünen ismim, yabancılar tarafından işaret ederek gösterilmek ve terbiye edilen bir aslan gibi görünmek garip geliyor. Bundan o kadar nefret ediyorum ki, bazen hiç kitap yazmamış olmayı dileyesim geliyor!

Lewis Carroll’ın bu mektubu, Güney Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir açık arttırma ile 11.875 sterline satıldı.

Benzer bir nefret durumu da yarattığı karakter Sherlock Holmes’den nefret eden Arthur Conan Doyle vakasıdır. Sanırım yazarlar, eskiden biraz daha özgür kalmayı ve şöhretten uzak yaşamayı tercih ediyorlarmış.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.