Dizi Haberleri

Dragon Ball Z Anlatıcısı Doc Harris Hayatını Kaybetti

Dragon Ball hayranları başta olmak üzere tüm anime severler için 2024 zor bir yıl olmaya devam ediyor. Maalesef Doc Harris aramızdan ayrıldı.

Bu yılın başlarında Dragon Ball efsanesinin yaratıcısı Akira Toriyama, 68 yaşında hayata gözlerini yummuş ve herkesi üzmüştü. Şimdi de Dragon Ball Z’nin İngilizce anlatıcısı olan ve artık ikonikleşen sesiyle kulaklarımızda yer eden Doc Harris’in vefat ettiğini üzülerek anons ediyoruz. Her Dragon Ball bölümünün başında özet veren ve bölüm sonlarında da ”Bir sonraki bölümde Dragon Ball Z’de neler olacağını öğrenin” gazını vererek koca bir haftayı nasıl geçireceğimizi düşündürten Harris’i özleyeceğiz.

Doc Harris

76 yaşında vefat eden Doc Harris’in geçtiğimiz ay ufak bir ameliyat için hastaneye gittiği ancak 5 Ekim’de vefat ettiği bilgisini aldık. 220’den fazla Dragon Ball Z bölümüne ses veren Harris’in tek işi bu değil elbette. Son olarak 2019 yılında favori animasyonlarımdan olan (şaka yahu, yazıyı tamamlamadan tehdit e-mailleri aldım) My Little Pony: Friendship is Magic’in 5 bölümüne sesini armağan etmişti kendisi. Aslına bakarsanız 2003 yılından bu yana DBZ’nin anlatıcısı değil Harris ve bu görevi onu oldukça iyi taklit ettiğini söyleyebileceğimiz ve ek olarak Gohan’ı da seslendiren Kyle Hebert yerine getiriyor. Yani miras emin ellerde diyebiliriz.

Seride Goku’ya sesiyle hayat veren James Corlett, Instagram’da bir paylaşım yaptı ve eski meslektaşının eşsiz bir karakter olduğunu not düştü. Corlett, kariyerinin başlarında Harris’in büyük bir güç olduğunu, seslendirme sanatı dışında müzikle yaşayıp nefes aldığını ve filmler konusunda da keskin bir eleştirel göze sahip olduğunu da söyledi.

Hem Toriyama, hem de Harris’in vefatı Dragon Ball hayranları için oldukça üzücü çünkü seri belki de en popüler dönemlerinden birini yaşıyor. 11 Ekim 2024 tarihinde piyasaya çıkacak olan Dragon Ball: Sparking! Zero ön incelemelerde büyük övgüyle karşılanmış durumda. Daha da önemli olan proje ise Toriyama’nın da son işi olarak tarihe not düşeceğimiz Dragon Ball Daima isimli yeni bir dizi. Daima sonrası yaratıcı beyin yokluğunda seri nereye gider, şimdiden merak konusu.

Dragon Ball Daima’dan ayrıca bahsetmemiz gerekiyor. 2023 yılında duyurulan yeni seri, 18 Ekim tarihinde Netflix üzerinden yayımlanacak. Yeni dizide karakterler tekrar çocuk hallerine dönecek, o yüzden eski Dragon Ball günlerini özleyenler için oldukça ilginç bir tecrübe olabilir. Dizinin öyküsü, Dragon Ball Z’nin sonundaki Majin Buu yenilgisi sonrası start alıyor. Dizinin ilk sezonu 20 bölümden oluşacak ancak şu an için devamının geleceği net değil. Toriyama sadece ilk sezonu planladığı için olası bir devam sezonu tamamen yeni bir yaratıcı ekibin elinde hayat bulacak.

İki gün sonra tüm oyunculara sunulacak olan Dragon Ball: Sparking! Zero ise az önce belirttiğimiz gibi erken erişimde eleştirmenlerin olumlu yorumlarını toparladı ve Metacritic’te 83 gibi bir ortalama yakaladı. Sparking! Zero, hayranların yıllardır beklediği Budokai Tenkaichi serisine geri dönüş tadında. Nostalji treni diyebileceğimiz oyun tam bir fan servisi kütüphanesi olacak ancak sadece dövüş oyunu hayranları değil, tüm Dragon Ball fanları bu oyunda beğenecek tonla şey bulacak. Gel gelelim son duruma; serinin geleceği yeni projelerle hep canlı kalacak ancak yaşanan önemli kayıplar mutluluğa sert bir burukluk katacak belli ki.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.