Edebiyat

Christopher Dell’in Okült, Cadılık ve Büyü Kitabı Raflarda

okult-cadilik-ve-buyu-banner

Cadılar, kara büyü, okültizm, büyücülük ve cadılık gibi kavramlar tarih boyunca insanoğlunu cezbetmiş ve çoğu zaman da korkutmuştur.

Daha önce Mitoloji: Hayali Dünyalara Eksiksiz Rehber ve Canavarlar – Garip Yaratıklar Kitabı ile karşımıza çıkan Christopher Dell, şimdi de de Okült, Cadılık ve Büyü isimli kitabıyla karşımıza çıkıyor.

Birbirinden harika 400’den fazla resimle de süslenmiş olan 400 sayfalık Okült, Cadılık ve Büyü kitabının arka kapak yazısı şöyle;

okult-cadilik-buyu-kapakTaş Devri Şamanlarından Mezopotamya astrolojisi, Hürmasonluk ve modern dünyada büyücülüğe uzanan muhteşem bir ezoterik bilgiler tarihçesi: “Okült, Cadılık ve Büyü

İnsanoğlu tarih boyunca şu veya bu şekilde büyüye inanmıştır. Rasyonel düşünce ve bilimin giderek daha da ağırlık kazandığı bir dünyada okült ya da gizli bilgilerin, bizden saklı başka bir gerçekliğe erişim sunacağı düşüncesi hâlâ yaygındır. Okült, Cadılık ve Büyü, Yontma Taş Devri’nde bir mağaranın kasvetli ortamındaki büyü inancının varlığına dair kanıtlardan, içinde bulunduğumuz parlak dijital çağa ve bu çağda yeniden canlanan paganizm ilgisine kadar bütün şifreli, mistik ve uhrevi yaklaşımların canlı ve sürükleyici bir tarihini sunuyor. Kültürlerarası temaların ve büyücülük tarihinin önde gelen figürlerinin nadir ve az bilinen kaynaklardan alınma yüzlerce resim eşliğinde yakından incelendiği bu kitap büyü meraklılarının olduğu kadar şüphecilerin de ilgisini çekecek büyüleyici ve karşı koyulması zor bir ezoterik düşünce kaynağı. 400’den fazla resim eşliğinde.

Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan ve çevirisini Begüm Kovulmaz ve Şeyda Öztürk’ün üstlendiği bu koleksiyonluk eseri kütüphanenizde bulundurun. Bu bilgiler işinize yarayabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.