Çizgi Roman Haberleri

Yeni Dune Çizgi Romanı Dune: A Whisper of Caladan Seas Duyuruldu

Boom! Studios tarafından basılacak olan Dune: A Whisper of Caladan Seas çizgi romanı Aralık ayında okuyucularla buluşacak.

Şu sıralar heyecanla filmini beklediğimiz Dune evreninden yeni haberler gelmeye devam ediyor. Frank Herbert’ın oğlu Brian Herbert ve yazar Kevin J. Anderson tarafından yazılan Dune: A Whisper of Caladan Seas kısa hikayesi, aynı ikili tarafından çizgi romana uyarlanıyor. Çizimler Jakub Rebelka’nın, kaligrafiyse Ed Dukeshire‘ın imzasını taşıyacak.

Brian Herbert ve Kevin J. Anderson, Dune’a yabancı isimler değil. İki yazar Frank Herbert’ın vefatının ardından kitaplarda okuduğumuz olayların öncesini yazmaya başlamış; Rahibeler Meclisi, Butleryan Cihadı, Dune Çocukları gibi kitaplarla bilimkurgunun mihenk taşlarından Dune evrenini genişletmişti. Dune: A Whisper of Caladan Seas, aslında uzun yıllara yayılan iş birliklerinin ilk ürünlerinden. İkili, 2001 yılında Dogger Persistence antolojisinde yayınlanan kısa hikayeyi yıllar sonra çizgi roman formatında sunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirtiyor. Denis Villeneuve’in Dune filmi ve çizgi roman haberleriyle 2021 Dune hayranları için muhteşem geçeceğe benziyor.

Dune: A Whisper of Caladan Seas’in Konusu Nedir?

A Whisper of Caladan Seas, kitapların en önemli kırılma noktalarından Arrakeen Savaşı’nda Atriedes Hanesine sadık bir grup askerin öyküsünü anlatacak. Çavuş Vitt ve askerleri, savaş sırasında bir mağaranın içinde mahsur kalır. Çıkış yolu olmayan mağarada ölümü bekleyen askerlerine moral vermek isteyen Vitt onlara hikayeler anlatmaya başlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.