Dizi Haberleri

Batman: Caped Crusader İlk Görüntüleri Geldi

Batman kuşkusuz çizgi roman tarihinin en ikonik karakterlerinden biri. Bu ikoniklik sebebiyle 1940lardan başlayarak farklı tonlarda birçok Batman uyarlaması yapıldı. Bu Batman uyarlamaları arasında Batman dünyasına etkisi en büyük olan ise kuşkusuz Batman The Animated Series. Bruce Timm yapımcılığındaki dizi iki tane Emmy ödülü almış ve yine Timm önderliğinde bir DC animasyon evreninin yaratılmasına sebep olmuştu. Bugün en sevilen DC karakterlerinden biri olan Harley Quinn o dizi için yaratılan bir karakter.

Yeni Bruce Wayne dizaynı

2021 yılında HBO Max Batman: Caped Crusader adında yeni bir Batman çizgi dizisi geliştirdiğini duyurdu. Dizinin yapımcıları J. J. Abrams, Batman The Animated Series’in yapımcısı Bruce Timm ve The Batman’in yönetmeni Matt Reeves olarak olacaktı. Dizinin baş yazarı önemli çizgi roman yazarı Ed Brubaker’dı. Ama Warner Bros Discovery birleşmesi sırasında yeni yönetim diziyi iptal etti. Bu süreçte Amazon araya girip diziyi kurtardı ve iki sezon sipariş etti. Şimdi de diziden ilk görseller yayınlandı.

Yeni Komiser Gordon dizaynı

Dizinin yapımcılarından Bruce Timm ve James Tucker Entertainment Weekly’ye dizi hakkında bir röportaj verdiler. Röportajda söylediklerine göre dizi Batman The Animated Series gibi zamansız bir dünyada geçmeyecek, 1940’larda geçen bir dönem dizisi olacak. Geçtiği dönemin de etkisiyle dizi Batman’in en erken dönem çizgi romanlarını ve eski Noir filmleri kendisine temel alacak. Bu tercih modern Batman medyasında alıştığımız gibi ileri teknoloji kullanan bir Batman görmeyeceğimiz anlamına geliyor. Batman’in modern versiyonlarına benzemediği kostümünden de anlaşılıyor. Uzun ve sivri kulakları, kısa eldivenleri ve uzun çizmeleriyle bu kostüm Bruce Timm’in Justice League’de mükemmelleştirdiği Batman dizaynını 1940lar Batman’inden esintilerle yeniliyor.

Yeni Batman dizaynı

Dizi diğer karakterlerin bazılarını da 1940lar çizgi romanlarından beslenerek tasarlıyor. Buna iyi örnek olan bir karakter Catwoman. 2000lerin başlarında dizinin baş yazarı Ed Brubaker’ın yazdığı ve Darwyn Cooke’un çizdiği seride Cooke Catwoman’ın kostümü yeniden tasarlamıştı. Karakterin o zamandan beri çoğu sürümü aynı pratik deri kıyafeti kullandı. Bu dizi o modern kostümü reddedip karakteri 1940lar çizgi romanlarında kullanılan ilk kostümüne geri döndürüyor.

İlk Catwoman kostümü
Darwyn Cooke’un tasarladığı Catwoman kostümü
Yeni Catwoman dizaynı

Bu dizideki Clayface alıştığımız gibi şekil değiştiren bir çamur yığını değil. O da 1940lar estetiğiyle yeniden tasarlanmış bir karakter. Bu yeni tasarım erken dönem Batman çizgi romanlarının yanında erken dönem korku filmlerinden de besleniyor. Bu tercih böyle işlenmeye müsait bir karakter olan Clayface’i trajik bir canavar olarak yeniden yaratıyor.

Yeni Clayface Dizaynı
Yeni psikolog Harleen Quinzel dizaynı

Dizinin uyarladığı her karakter böyle köklü bir çizgi roman geçmişine sahip değil. Dizi daha yakın zamanda yaratılmış karakterleri tasarlarken de yeni yorumlar getiriyor. Bunun en bariz örneği yeni Harley Quinn dizaynı. Modern Harley Quinn dizaynları karakteri eski soytarı estetiğinden uzaklaştırıyor. Karakterin ilk dizaynını da yapan kişi olan Bruce Timm ise karakter için alışılmışın dışında bir renk paletiyle soytarı estetiğini yeniden yaratıyor.

Yeni Harley Quinn dizaynı

Timm röportajında hikayeden de biraz bahsediyor. Dikkat çeken kısımlardan biri Harley’ye yeni bir yorum getirdiklerinden bahsetmesi. Harley bu sefer Joker’den bağımsız bir karakter olacak. Daha önceki her Harley Quinn versiyonunda karakteri tanımlayan temel ögelerden biri Joker’le ilişkisiydi. Timm karakterin psikolog kimliğini daha öne çıkarttıklarını da söylüyor. Bu da karakteri Joker’den uzaklaştırıp yeni bir yorum getirmeye yarayacaktır.

Yeni açıklanan detaylardan biri de dizinin yayın tarihi. Dizi 1 Ağustos 2024’te Prime Video’da yayınlanacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.