AYBABTUHaberler

FRPNET Yazarlarının 2023’te Bekledikleri

Her yeni yıl yeni umutlar ve beklentiler demektir. Biz de FRPNET yazarları olarak 2023 yılındaki beklentilerimizi derledik. Hepimiz için öncelik elbette huzur ama hobilerimizden, sevdiğimiz içeriklerden de beklentilerimiz yok değil.

Bir seneyi daha arkamızda uğurladık. Gerçi zaman denilen kavramı insanlık olarak geçme ihtimalimiz yok. Zaman bizi geçip gidiyor. Belki de bu yüzden zamanımızı daha değerli yaşamaya çabalıyoruz. Sevdiğimiz insanlarla daha kaliteli zaman geçirmek, iyi bir film izlemek ya da bizi derinden etkileyecek o romanla keyifli vakitler geçirmek istiyoruz. Tabii bunu yapabilmek yine bizim elimizde.

Biraz karamsar giriş yapmış olabiliriz. Ama hepimizin, eminim ki siz sevgili FRPNET okurlarının da yeni yıldan çok fazla beklentisi var. Biraz kafamız dağılsın, kendi aramızda bir sohbet havasında 2023’ten neler beklediğimizi sizler için derledik.

Farnham Calkins

Hogwarts Legacy çünkü Hogwarts’ın sırlarını keşfetmek, açık dünya oyunda uçan süpürgeyle her yeri gezebilmek ve karanlık sanatlara karşı savunma dersinin vizelerine hazırlanmak gibi şeyler söylediler. Bunlar da heyecanlanmam için yeterli. Ama dövüş düelloları da harika görünüyor. Şubat 2023’te gelecek bakalım. Umarım hayal kırıklığı yaratmaz.

The Mandalorian 3. Sezon. Çünkü Andor o kadar iyiydi ki en sevdiğim Star Wars dizisi tahtından The Mandalorian’ı fırlatıp atmış olabilir. Grogu ve Mando’nun yeniden o tahta oturup oturmayacağını merak ediyorum. Üstelik bu kez Grogu 3-5 güç numarası da biliyor. Ama Andor da fazla iyiydi ya… The Mandalorian’ın üçüncü sezonu Mart 2023’te yayınlanacak.

Broken Roads, Disco Elysium ve Fallout’ı izometrik bir RPG’de buluşturacaklarını söyleyerek tam 12’den vurdular. 2023’te bir yerlerde çıkacak bu oyunun senaristleri arasında Planescape: Torment ve Fallout 2’de çalışmış Colin McComb var. Ayrıca oyundaki her seçimin bir anlamı olacağı konusunda iddialı geliyorlar. Görsel olarak da muazzam.

Ve konser olarak da 19 Ocak 2023’te düzenlenecek Lord of the Rings in Concert.

Hakan Orkan

Starfield, Ölmeden önce görmek istediğim tek yapım. Bunu kendisine müthiş bir sevgi beslediğimden söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. 10 küsür sene yapım odasında takılıp, üstüne bu kadar hype yaratıp balon çıkarsa çok gülerim. Starfield’a büyük umutlarla bakmıyorum ama söz verilenleri başarırlarsa da yılın en iyilerinden birine dönüşebilir pekala.

The Legends of Zelda: Tears of The Kingdom, Karavana atma skoru en düşük firma olan Nintendo’nun gene çok büyük oynadığı ortada. Tears of The Kingdom en devasa Zelda oyunu olacağına dair kuvvetli hisler taşıyorum. Olan gene kaybolan yüzlerce saatimize olacak ama gideceklerse de böyle gitsinler.

Guardians of The Galaxy Vol.3, İlk filmi olan Slither’dan beri James Gunn fanıyım. Şiddet ile mizahı böylesine dengeleyen nadir adamlardan Gunn ve Galaksi üçlemesinin ilk iki filmiyle de Marvel’ın en iyi işlerine imza attı. Üçleme ile mevcut kadronun görevi de son bulacağı için,aksiyon kadar dramanın da yükseklerde takılacağı bir film bekliyorum. Hem de sabırsızlıkla bekliyorum.

Banu Yapar

2023 yılı deliler gibi beklediğim oyunların çıkacağı bir yıl. Diablo IV, Fire Emblem Engage, Forspoken, Dead Space Remake, Dead Island 2, Final Fantasy XVI, Street Fighter 6 bunlardan bazıları. Elbetteki bu oyunların beklentimizi karşılamasını ve oynayacak vaktimin olmasını umut ediyorum. Bir de, oyun ücretlerinin geldiği noktayı düşünürsek artık daha çok para kazanmam gerekiyor ^^

Kayra Keri Küpçü

Baldur’s Gate 3

Özay Şen

Baldur’s Gate 3, Kayra gibi sadece yazıp kaçmayacağım. Baldur’s Gate 3, sadece bu yıl değil; birkaç yıldır beklediğim bir yapım. Dungeons and Dragons’ın en sevdiğim diyarlarından biri olan Forgotten Realms’te dolanıp, tüm gizemlerini araştırmaya başlayacağım günü iple çekiyorum. Erken erişim sürecinde buzdağının henüz çok ama çok küçük bir kısmını gördük. Tam sürüm ile birlikte uykusuz geceler beni bekliyor olacak.

Dune Part 2, Denis Villeneuve, beyaz perdede adım adım yükselip bir anda patlama yapmayı başarmış, müthiş bir yönetmen. Dune filmine kadar olan yolculuğuna baktığınızda çok yönlü bir yönetmen olduğunu siz de fark edeceksiniz. Dune, izlediğimde beni koltuğa yapıştırmayı başarmıştı. Adeta romanı ilk okuduğum zamanki etkiyi tüm sinirlerime yaymıştı. Villeneuve’ün, sıradaki çalışması bu yıl en çok merak ettim film olabilir.

LEGO, dünyası gerçekten dipsiz kuyu. Her seferinde para harcadığıma çok üzülüyor; sonrasında ortaya çıkan şahesere bakıp bir “Vay be” çekiyorum. Bu yıl LEGO setleri arasında Star Wars’tan Captain Rex ve Cody kaskları piyasaya çıkacak. Ayrıca uzun yıllardır marka altında görmediğimiz Yüzüklerin Efendisi ürünleri de raflardaki yerlerini alacak. Pek bütçe dostu bir hobi olduğu söylenemez ama bu ürünleri merakla beklememem için bir engel değil. Tabii bir de yeni seri olarak Dungeons and Dragons ürünlerinin geleceğini de unutmayalım.

Ve son olarak 2023’ten beklentim, kendi adıma, daha fazla kitap okuyabilmek. Okuma alışkanlığımı tekrar kazanmamın verdiği gazla bu yıl daha fazla kitapla haşır neşir olmak istiyorum.

Sena Nur Yıldız

Dune Part Two, Fazla söze gerek yok: Kwisatz haderach uleyn!

Across the Spiderverse, Tarihin en iyi Spider-Man yapımlarından birinin devam filmi, dehşet bir emek, dehşet bir tecrübe, beklemeyelim de ne yapalım?

Mando 3, Dave Filoni’nin adının geçtiği Star Wars işlerine yönelik heyecanımı yitireli çok oldu maalesef ama Star Wars cephesi bu sene Andor sağ olsun çok heyecanlandırdı valla. Üstelik Mandalorian’ın ilkine nazaran zayıf ikinci sezonun (bence) en sağlam yönetmeni Rick Fumayiwa bu sezon yürütücü yapımcı görevinde. Bu ismi aklınızda iyi tutun dostlar, üçüncü sezondan sonra çok konuşacağız.

Bleach Thousand-Year Blood War, Part 2, Bleach’le büyüdüğüm için TYBW sayesinde bu sene uzun bir aradan sonra ilk kez heyecanla anime izlerken buldum kendimi. Studio Pierrot, Tite Kubo ve tabii ki Shiro Sagisu işbirliğinden tabii ki kötü bir sonuç çıkamazdı. Final arc’ın Temmuz’da yayınlanacak ikinci sezonu için de tabii ki takipteyiz.

Blind Guardian, Her sağlıklı Frp’ci gibi fantastik edebiyata, her sağlıklı metal dinleyicisi gibi Blind Guardian’a tutkunuz efendim. Kralkatili Güncesi, Fırtınaışığı Arşivi, Battlestar Galactica esintili son albümleri The God Machine kapsamında 5 Kasım’da Türkiye’de olacak iki gözümün çiçekleri, takvimler işaretlensin!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.