Sinema Haberleri

Sineklerin Tanrısı Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

William Golding’in klasik romanı Sineklerin Tanrısı yeniden uzun metraj filme uyarlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Call Me by Your Name ve Suspiria filmlerinin yönetmeni Luca Guadagnino oturabilir.

Sineklerin Tanrısı, daha önce hem 1963 hem de 1990 yılında filme uyarlanmıştı. Bu kült eserin yeni film uyarlamasına kavuşması hayranları tarafından bekleniyordu. Warner Bros., 2017’den bu yana eseri filme uyarlamaya çalışıyor.

Luca Guadagnino

Sineklerin Tanrısı’nın Konusu

Sineklerin Tanrısı, günümüzde bir atom savaşı sırasında, ıssız bir adaya düşen bir avuç okul çocuğunun, geldikleri dünyanın bütün uygar törelerinden uzaklaşarak, insan yaradılışının temelindeki korkunç bir gerçeği ortaya koymalarını dile getirir. Konusu, R. M. Ballantyne’ın Mercan Adası gibi eşsiz bir mercan adasının cenneti andıran ortamında başlayan bu roman, çağdaş toplumlardaki çöküntünün, insan yaradılışındaki köklerini gözönüne sermek amacıyla Mercan Adası’ndaki duygusal iyimserlikten apayrı bir yönde gelişir.

Sineklerin Tanrısı, Bu Kez Kadınlarla Sinemaya Taşınıyor

Uygar insanın yüreğinde gizlenen karanlığı deşerken “Sineklerin Tanrısı”; daha çok Conrad’ın kısa romanı “Karanlığın Yüreği”ni andırır. Golding’in romanındaki çocuklar da başlangıçta tıpkı Kurtz gibi, uygar toplumun baskılarından uzak bir örnek düzen kurmak isterlerken, gitgide hayvanlaşır, korkunç bir kişiliğe bürünürler. Bu yönüyle Sineklerin Tanrısı’nın Mercan Adası ile öbür ıssız ada serüvenlerinden ayrıldığı en önemli nokta, ıssız ada yaşamının çetin güçlüklerini ya da mutluluğunu anlatmaktan daha çok, bir insanlık durumunu, kişiler arasındaki çatışma aracılığıyla ortaya koymaya çalışmasıdır.

Film, Orijinal Esere Sadık Kalacak

Yönetmen, metne sadık ancak çağdaş bir uyarlama yapmayı planlıyor. Filmin yapımcısı, şu anda HBO için We Are Who We Are projesi üzerine çalışıyor ve o proje bitinceye kadar Sineklerin Tanrısı uyarlaması başlanması planlanmıyor. Belki 2021 yılında filmi izleyebiliriz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.