Sinema Haberleri

Grogu and Dust Bunnies: Studio Ghibli ile Star Wars Buluştu

Geçen hafta The Mandalorian’ın 3. yılına özel bir Grogu kısa filmi geleceğini duyurmuştuk. Ardından Studio Ghibli ile Star Wars iş birliğini haber verdik. Ama Grogu and Dust Bunnies beklentileri karşılamadı.

Zira her iki haber de bizde ayrı heyecanlar yaratmıştı.

Grogu kısa filmi denince aklımıza Grogu’nun Order 66’ten önce neler yaşadığını anlatabilecekleri geldi. Belki The Book of Boba Fett ile üçüncü sezon arasından bir kesit verirler dedik. Hatta Master’ının yanındaki eğitimini görmeyi bekledik. En basitinden Mando ile bir macerasını bile görebilirdik. Topunu elinden düşürdüğü için üzüldüğünü görmek bile kafiydi. Yani Grogu’nun herhangi bir macerasını izlemek üçüncü yıl dönümü için muhteşem olacaktı.

Ardından Miyazaki bir Grogu büstü paylaşarak Studio Ghibli ile Star Wars ortaklığını duyurdu. Böylece Miyazaki’nin tarzı ile uzun metrajlı bir Star Wars animasyon filminin hayallerini kurduk. Hatta Studio Ghibli animasyonlarında yemeklerin ön planda olmasıyla Grogu’nun dur durak bilmez iştahını çok uyumlu bulduk. Dolayısıyla Grogu’yu bulduğu her şeyi mutlulukla yerken izleyeceğimiz bir filmin geleceği kesin gibiydi. Hatta belki o yuttuğu kurbağaların gözünden bir animasyon filmi gelir diye düşünüyordum.

Zen: Grogu and Dust Bunnies Beklentileri Karşılamadı

Ama nihayet kısa filmin adı açıklandığında Grogu and Dust Bunnies önce süresiyle hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü bu bir kısa film değil, 3 dakikalık bir klipti. Yine de 3 dakikada çok sevimli bir hikaye sunabilirlerdi. Film yayınlanana kadar konusundan haberdar olamadık. Bu yüzden duyurusunu da konusunu öğrenene kadar öteleyelim dedik. Fakat filmin konusu ya da tanıtım yazısı asla gelmedi. Zira bu klibin bir hikayesi de yokmuş aslında.

İzleyince gördük ki başrolünde Grogu olan, Studio Ghibli tarzında bir klip bu. Hatta bir hayranın “Bakın Grogu’yu Ghibli tarzında çizdim ve çok sevimli oldu” diyerek paylaşabileceği kadar basit bir içerik. Görsel olarak çok tatlı olsa da bize Grogu’nun maceraları hakkında bir bilgi vermiyor. Yani belki yalnızca meditasyon yaparken aklından geçen düşünceler gibi bir şey görüyoruzdur. Ya da dust bunny, bir araya toplanan toz öbeklerini ifade etmek için kullanıldığından belki Grogu’nun Razor Crest’in tozlu bölmelerinde emeklerken hayal ettiklerini izliyoruzdur. Kısacası, ne izlediğimizi biz de bilmiyoruz. Bu açıdan Star Wars hayranlarını (bence) tatmin etmeyi başaran bir animasyon olmadı bu. Studio Ghibli hayranları memnun kalmış olabilir belki. Fakat ben The Mandalorian’ın üçüncü yıl dönümü kutlamaları için yetersiz buldum.

Gerçi siz de bu yazıyı okuyana kadar kendiniz açıp izleyebilirdiniz o klibi. Ama yine de yazının sonuna kadar zahmet ettiniz. Bu yüzden size Grogu hasretinizi bir nebze dindirebilecek şu 18 saniyelik kliple teşekkür edeyim:

YouTube player

I have spoken.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.