Oyun Haberleri

Heroes of the Storm (HotS) Bundan Sonra Yeni İçerik Almayacak

Blizzard, ücretsiz MOBA’sı Heroes of the Storm (HotS)’u bir süredir ihmal ediyordu. Dolayısıyla oyuna artık yeni karakterlerin ve mini oyunların gelmeyeceğini öğrenmek kimseye sürpriz olmadı.

İhmalden ötürü yazın bile devam eden yılbaşı etkinlikleri, iptal edilen turnuvalar, saçma derecede kırık karakterler ve yanıt bulmayan şikayetler…

Blizzard birkaç yıldır çok zor günler geçiriyor. Hayran kitlesini hem oyunlarda hem de oyun dışında aldıkları kararlarla kaybediyorlar. Diablo Immortal gibi oyunlar maddiyata önem veren oyun tasarımları sebebiyle eleştiri topluyor. Blizzard’ın yönetici kadrosu da dahil olduğu skandallar sebebiyle. Ayrıca hem World of Warcraft‘ta hem de Heroes of the Storm‘da kalitenin gittikçe düştüğüne tanık oluyorduk.

Öyle ki, Blizzard için yaptığı çizgi filmlerle kalbimizde taht kuran Carbot bile artık Blizzard videolarını azaltıp kanalını Elden Ring gibi alternatif başlıklarla doldurmaya başladı.

Heroes of the Storm kalite düşüşünü 2018’de, bir gecede yaşadı. Ani bir kararla HotS’un geliştirici ekibi, başka projelere destek olsunlar diye dağıtıldı. Dolayısıyla turnuvalar da iptal edildi. Turnuvaların iptali de her şeyin çöküşü oldu. Oyunla ilgilenen kadrodaki bu azalma oyunun performansını da etkiledi. Bug’lara kısa sürede çare bulunamadı. Dengesiz şekilde güçlü ve güçsüz karakterlerin varlığı oyunu tatsız hale getirdi.

Fakat tüm bunlara rağmen HotS oyuncu ağırlamaya devam etti. Ve devam edecek de. Ancak yeni karakterler, yeni kozmetikler ve etkinlikler beklememeliyiz.

Bug’lar için destek ve genel bakım çalışmaları devam edecek. Yani dilersek HotS oynamaya devam edebileceğiz. Ancak özel günlerde yalnızca daha önceden gördüğümüz kozmetik ve etkinlikler ile karşılaşacağız. Yani aynı yemeği ısıtıp ısıtıp önümüze koyacaklar. İşte o kadar.

Blizzard HotS Yapmayacak da Ne Yapacak Peki?

Firma şu an Microsoft ile birleşme çalışmalarına devam ediyor.

Efsane olacağını iddia ettikleri yeni bir hayatta kalma oyunu üzerine çalışıyorlar.

Diablo Immortal’a hiç benzemeyeceğine söz verdikleri Diablo IV de yolda.

Overwatch 2 de ücretsiz olarak oyuncularla buluşmayı bekliyor.

WoW’da da Dragonflight Genişletme Paketi‘ni bekliyoruz.

Özetle Blizzard’ın tabağı zaten çok dolu. Bu süreçte HotS için yenilikler tasarlamaya kaynak ve çalışan ayırmak istemiyorlar.

Kaynak: RPS

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.