Oyun Haberleri

Citizen Sleeper Son Ücretsiz Hikaye Güncellemesine 30 Mart’ta Kavuşuyor

Citizen Sleeper, cyberpunk temalı hikayeleri seven ve FRP oynamaktan keyif alan herkese önereceğimiz bir oyun. Game Pass üzerinden de deneyebileceğiniz oyunun Purge güncellemesi 30 Mart’ta geliyor.

Citizen Sleeper, tek bir kişinin elinden çıkan bir oyun. Görsel tasarımından hikaye yazımına kadar tüm oyunu Gareth Damian Martin hazırlıyor. Martin’in tek başına kurduğu Jump Over the Age adlı oyun stüdyosu bundan önce In Other Waters oyununu da geliştirmişti.

Ancak Citizen Sleeper bizi hassas olduğumuz iki yerden aynı anda vuruyor:

  1. Bilimkurgu türünün en havalı temalarından cyberpunk’ı seçiyor. Ve ilgi çekici bir hikaye anlatıyor. Bunu yaparken de aklında Mass Effect ve Destiny gibi oyunlar olduğunu söylüyor. Kalbimizi oracıkta kazanıyor.
  2. Zar atmak üzerine kurulu oyun sistemiyle FRP severlerin ilgisini çekiyor. Ki zaten kendisi de FRP’nin oyunculara sağladığı özgürlüğü oyununda yansıtmak istediğini söylüyor. “Yalnızca işi düşünce değil, canı sıkılınca da gidip tanıştığı kişilerle konuşabilsin istedim oyuncular” diyor. Ayrıca bu özgürlüğün getirdiği, onca seçim arasından birini seçerken diğerlerini seçmemiş olmanın yarattığı huzursuzluğu ve riski de sevdiğini ekliyor. FRP hissini masadan bilgisayara taşımayı amaçlayan bir oyun olduğu için kalbimizi bir kez daha kazanıyor. Hatırlarsanız Disco Elysium‘un da yola çıkarken hedefi buydu.

Oyunun metin tabanlı olması biraz göz korkutabiliyor (ya da yorabiliyor). Fakat oyuna bir şans verin, siz de Citizen Sleeper’ı 2022’nin en iyi oyunları arasında saymadan geçemeyeceksiniz. Hatta Starfield‘dan beklentilerini bu oyunla çoktan karşıladıklarını söyleyenler dahi var.

Sadece İngilizce dil desteği olan Citizen Sleeper Mayıs 2022’de çıkmıştı. Ancak o günden beri iki hikaye güncellemesi aldı. Üçüncü hikaye güncellemesi olan Purge de 30 Mart’ta çıkıyor. Böylece oyun söz verdiği tüm ücretsiz güncellemeleri sunmuş oluyor. Ancak Martin’e göre Citizen Sleeper’ın evreninde hikayeler henüz tükenmekten çok uzak.

Kaynak: RPS, XBox News

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.