Oyun Haberleri

Starfield 6 Eylül’de Çıkıyor, Bethesda İşi Aceleye Getirmiyor.

En başta 11.11.22 tarihinde çıkması planlanan Starfield yine ertelendi. Şimdi yeni çıkış tarihini 6 Eylül 2023 olarak açıkladılar, yani Baldur’s Gate 3 ile aynı hafta. Peki oyun beklentileri karşılayacak mı dersiniz?

“Beklentilerimiz ne olmalı ki?” dediğinizi duyar gibiyim. Artık her RPG oyununu Skyrim ile karşılaştırdığımız üzere Bethesda’nın çıkaracağı bir RPG tabii ki Skyrim ile karşılaştırılacak. Üstelik Skyrim çıkalı 10 yılı geçti. Beklentiler daha bu noktada büyümeye başlıyor.

Bunun dışında oyunda 1000’den fazla gezegen olacağını söylediler. Her bir gezegenin de Skyrim’in haritasından daha büyük olacağı yönünde iddialar vardı. Açık dünya ile de birleşince bu çok iddialı bir ifade. Boş, kötü tasarlanmış ve oyuncuya hiçbir şey ifade etmeyecek gezegenler olacak diye endişe yaratıyor. Son olarak da yayınladıkları ilk oynanış videosunda etrafta yürüyen insanların kafalarının geriye dönük olduğunu görmüştük.

İşte Bethesda bu yüzden risk almadı, oyunu 2023’ün ilk yarısına erteledi. Ancak bu süre de hataları gidermek için yeterli olmamış olmalı ki şimdi de çıkış tarihini 6 Eylül olarak duyurdular. 11 Haziran’da da Starfield Direct ile oyunu bizlerle paylaşacaklarını ve daha detaylı tanıtacaklarını söylediler. Aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Her şeye rağmen Starfield için heyecan büyük. Zira Fallout ile The Elder Scrolls evrenlerini buluşturacak bu oyun da yaklaşık 10 yıldır geliştirilme aşamasında. Bu bile başlı başına merak ettiriyor.

Neyse ki oyun çıktığı gün XBox PC Game Pass’e dahil olacak. Böylece 1000 gezegenlik oyunu bilgisayarım çalıştırır mı, geriye dönmüş kafalar Cyberpunk kabuslarını tekrar yaşatır mı gibi endişelerimiz bir nebze hafifliyor. Çünkü oyunu ilk günden oynamak için satın almaya gerek yok. Hep beraber deneyip görebileceğiz.

Biz beklentiyi düşük tutalım dedik. İyi çıkarsa nasıl olsa sabah akşam överiz. Sizce oyun nasıl olacak? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.