Oyun Haberleri

Yerli Oyunlar Akmaya Devam Ediyor! – TARTARUS Yakında Bizlerle

Güzide memleketimizde oyun üretim sektörünün bir türlü gelişememesinden yakınırız kendimi bildim bileli. Son yıllarda ise bu durum hızlı bir değişim gösteriyor. Hem oyun üretim teknolojilerine ve onları işleyecek bilgi birikimine erişimin kolaylaşması, hem de sosyal medya, Steam Greenlight, Kickstarter gibi platformların yapılmaya çalışılan işlere geniş çaplı erişimi mümkün hale getirmesi bu değişimin en büyük sebepleri arasında.

Bu yeni geliştirilen oyunlardan bir tanesi de bugün bahsetmek istediğim TARTARUS. Abyss Gameworks firması tarafından geliştirilen oyun, Steam Greenlight aşamasından yüzünün akıyla çıkmayı başardıktan sonra Steam Store’da yerini aldı. Oyunun tahmini piyasaya çıkış tarihi şimdilik 2017 yazı olarak görünüyor.

Oyunun hikayesine biraz göz atalım. Birinci şahıs perspektifini kullanan bir aksiyon oyunu olan Tartarus, adını 2230 yılında bir maden ve araştırma gemisi olan TARTARUS’tan (MRS TARTARUS 220478) alıyor. Gemi, Neptün yakınlarındayken güvenlik protokolünü hiçbir işaret vermeden aktifleştirir. Mürettebatın hayatta kalması için tek şansı köprüye ulaşarak tüm sistemleri gemi Neptün’e düşmeden önce yeniden başlatmaktır. Oyunda geminin maden operatörü ve kaza sırasında aşçılık görevini üstlenmiş olan Cooper isimli karakteri oynuyoruz. Kahramanımız mühendislik veya pilotaj eğitimi olmadan, yalnızca geminin sistem mühendisi ve aynı zaman da ikinci kaptanı Andrews’un yardımı ile hem kendisini hem de mürettebatı kurtarmaya çalışıyor.

Oyunun tür olarak birinci şahıs gözünden oynanan bir aksiyon olduğundan bahsetmiştim. Tartarus’un geçtiği evrenin oldukça kasvetli ve ürpertici olduğunu söyleyebiliriz. Oyun sırasında Cooper’ı yönlendirerek gemiyi Terminaller vasıtası ile geri getirmeye çalışıyor ve bir anlamda hackliyoruz. Gemiyi hacklemenin oldukça zor olduğu iddia ediliyor. Kendine has işletim sistemi olan Terminal komutları ve kullanımı da oldukça gerçekçi olacakmış. Görsel tarz olaraksa Tartarus, ikonik bilim-kurgu filmlerindeki gibi Retro tarza sahip gibi görünüyor.

Oyunun çıkışına az bir süre kala iddia ettiklerini gerçekliğe taşıyıp taşıyamayacağını hep birlikte göreceğiz. O zamana kadar oyunun trailerı bizi bir süreliğine idare edecektir.

YouTube player

Oyunun sitesine buradan, Steam sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.