Edebiyat

Philip K. Dick’in Dr. Gelecek Romanı Yeniden Raflarda

Alfa Kitap, Ubik‘i yayımladıktan sonra Philip K. Dick‘in külliyatını raflara getirmeye bir yıl kadar ara vermişti. Dr. Gelecek romanı Alfa etiketiyle ve yeni çevirisiyle nihayet raflara geldi.

Dr. Gelecek romanını dilimize 90’lı yıllarda Sarmal Yayınları kazandırmıştı. Özellikle Dune hayranlarının haklı övgülerine konu olan Sarmal Yayınları, bu romanının çevirisinde Sevil Cerit‘e güvenmişti. Alfa Kitap da Mert Doğruer‘in çevirisini yayımladı.

296 sayfalık roman 120 TL fiyat etiketiyle raflara geldi. Fakat internet üzerinden 70-80 TL civarında indirimli fiyatıyla bulmak mümkün. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Kendini hayat kurtarmaya adamış başarılı doktor Jim Parsons bir gün evinden çıktığında kendisini geleceğin dünyasında bulur. Ölümün yüceltildiği, yaşlı insanların olmadığı, bireyin değil ırkın ilerlemesinin önemli olduğu geleceğin toplumunda Dr. Parsons bir kadının hayatını kurtardığında kendini baş döndürücü bir serüvenin içinde bulur. Zaman yolculuğu paradoksları, geleceğin yok olan dünyası, Francis Drake, Amerika Yerlileri, üstün ırklar…Yalnızca Philip K. Dick’in yazabileceği türden bir macera. 
Gözlerinizi kapatın, zaman geminiz kalkışa geçmek üzere.  

Sarmal Yayınları’nın romanı nasıl tanıtmış olduğunu merak ediyorsanız o baskının arka kapak yazısı da şöyleydi:

Tam bir kör terörün ağına düşmüştü. Bir dakika önce yıllardır gidip geldiği caddelerden geçerek işine gidiyordu. Şimdiyse yüzyıllarca sonrasındaydı. Neredeydi? Niçin buradaydı? Dr. Jim Parsons birden yeni bir dünyada değil tümüyle yeni bir zamanda olduğunu farketti. Kurtların kabile şefi onu son derece tehlikeli bir görev için seçmişti. Peki nasım kurtulacaktı. Kendi çağına geri dönebilecek miydi?

Alfa Kitap’ın sıradaki PKD romanının Dr. Gelecek olduğunu sizlere önceden haber vermiştik. Zira öykü derlemelerinin beşinci cildinin geleceğini söylediklerinde duyurmuşlardı bu bilgiyi. Fakat öykü derlemesi serisi henüz beşinci cildine kavuşamadı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.