Edebiyat

İthaki 2022 Yılında Çıkaracağı Bazı Kitapları Paylaştı

2021 yılı biterken İthaki 2022 yılında çıkaracakları kitaplara dair bilgi vermeye başladı. Görünen o ki İthaki yayınları çizgi romanlarına 5 yeni seri ekliyor: The Crow, Lucifer, Descender, Norse Mythology ve Scott Pilgrim.

İthaki Yayınları son yıllarda birçok başarılı kitap serisi başlattı. Bilimkurgu Klasikleri en çok konuştuğumuz ve en çok incelediğimiz seri. Yayınevinin açıklamalarına göre de en çok satışı bu seriden yapıyorlar. Karanlık Kitaplık serisi ile korku ve gotik edebiyatının eserlerini Türkçeye kazandırıyorlar. Seri Joe Hill ve Clive Barker gibi çok değerli yazarların romanlarını da içeriyor. Ancak Karanlık Kitaplık yazarları kadar kapak görsellerinin tasarımlarıyla da övgü topluyor.

Bilimkurgu Klasikleri yetmiş üçüncü, Karanlık Kitaplık ise kırk sekizinci kitabıyla buluştu en son. Umarız devamı da gelecektir.

İthaki Modern serisi de Cormac McCarthy gibi güçlü kalemleri içeren muhteşem bir seri oldu. Yayınevi 2019’da Unutulmuş Fantastik Klasikler serisi de başlatmıştı. Ancak unutulmuş fantastikler unutulup gitti, diğer seriler kadar çok kitaba sahip olamadı. Şimdi de Japon Klasikleri serisine başlıyorlar. Haliyle ilk kez manga da basıyorlar. Yayınevinin ilk manga serisi de Satürn Evleri oldu.

Yayınevi yer yer basım hataları ve bazı kitaplarındaki vasat çevirisi ile eleştiriyi hak ediyor. Fakat buna rağmen bu yıl da İthaki dilimize fantastik ve bilim kurgu edebiyatı açısından en büyük katkıyı yapan yayınevi olmaya devam ediyor. Öyle ki 2021 boyunca neredeyse her hafta duyurusunu yapmadan geçemeyeceğimiz bir eser bastılar. İthaki 2022 yılında da bu performansını devam ettirmeyi planlıyor olmalı. Zira şimdiden önümüzdeki yıl için planladıkları serileri duyurmaya başladılar.

İthaki Çizgi Roman Programı – 2022

Yayınevi genelde romanlara ağırlık verse de bildiğiniz gibi çizgi romanlara da hiç uzak değil. 2021 yılında Transmetropolitan‘ın ünlü yazarı Warren Ellis‘in Planetary serisinden 4 cilt çıkardılar.

Alan Moore‘un Swamp Thing Efsanesi‘nin ilk cildini çıkardılar. Ayrıca ikinci cildin de çok yakında çıkacağını haber verdiler.

Yıldız Tozu, 1984 ve Dune gibi romandan uyarlanan resimli kitapları da bastılar.

Netflix’in diziye uyarladığı Jupiter’in Mirası serisini de benzer şekilde Türkçe yayınladılar.

Bunların hepsi zaten harikaydı. Şimdi 2022 yılında da beş yeni çizgi roman serisine daha kavuşacağız. Bu seriler şu şekilde:

Norse Mythology – Neil Gaiman

Neil Gaiman’ın İskandinav Mitolojisi romanını, Eisner ödüllü çizgi roman yazarı P. Craig Russell çizgi romana uyarlıyor. Russell zaten daha önce de Gaiman’ın eserlerini çizgi romana uyarlamıştı. Mezarlık Kitabı‘nın çizgi romanı da onun elinden çıkmıştı mesela. İskandinav Mitolojisi’ni aralarında Mike Mignola da olan çizerler görselleştiriyor.

The Crow – James O’Barr

Aslında The Crow serisi daha önce Türkçeye çevrilmişti. Presstij Kitap serinin dört cildini dilimize kazandırmıştı. İthaki de James O’Barr‘ın sevilen karakterini bu kez özel edisyonu ile çizgi roman koleksiyonuna ekleyecek. The Crow hakkında daha fazla bilgi edinmek için buradan eski yazımızı okuyabilirsiniz.

Descender – Jeff Lemire & Dustin Niguyen

Sweet Tooth serisinin yazarı Jeff Lemire, Descender serisinde robotların yasaklandığı bir geleceği anlatıyor. Ana karakterimiz ise genç bir robot ve arkadaşlarıyla beraber evrende hayatta kalabilecekleri bir yerin arayışına çıkıyorlar. Duygusallığıyla öne çıkan hikayeye büyüleyici, sulu boya tarzında görseller eşlik ediyor.

Scott Pilgrim’s Precious Little Life – Bryan Lee O’Malley

Çizgi romanlar arasında zaten ünlü olan Scott Pilgrim’in hikayeleri Scott Pilgrim vs. the World filmiyle iyice ünlenmişti. Hatta bu yılın başında video oyunu da çıkmıştı. Filmin yönetmenliğini yapmış Edgar Wright karakterin hikayesini animeye uyarlamak istediğini de söylemişti.

İthaki de karakterin diğer maceralarını merak eden okurları için kollarını sıvamış.

Lucifer – Mike Corey

Neil Gaiman’ın yarattığı Lucifer, yani cehennemin lordu, Mike Carey‘nin kalemi ile kendi hikayesini anlatıyor. Çizgi roman dünyasının en kaliteli serilerinden biri ve nihayet Türkçeye çevriliyor. Mike Carey de Gaiman’a uzak bir isim değil. Carey daha önce Gaiman’ın belki de en etkileyici romanı olan Yokyer’ini de çizgi romana uyarlamıştı.

Bu arada çok sevgili Gaiman keşke dizi dünyasına bir ara verip soluklansa da bize ikinci Yokyer romanını yazsa artık.

İthaki Yayınları’ndan Başka Ne Gelecek?

Nefeslerimizi tuttuk Jason Schreier‘den Press Reset kitabı gelsin diye bekliyoruz.

Aralık ayından başlayarak Çin’in fantastik serisi The Poppy War‘u dilimize kazandıracaklar. R.F. Kuang‘ın The Poppy War üçlemesi Ağustos 22’de üçüncü kitabına kavuşacak.

Asimov’un çok beklediğimiz robot serisi zaten yayınevinin 2000. kitabı olan Çelik Mağaralar ile bu ay başladı. Robot serisi de Şubat 2022’de tüm kitaplarına kavuşmuş olacak.

Onun dışında yayınevi Karanlık Kitaplık için kullandığı font ile 2022’de gelecek bazı korku romanlarının haberini verdi. Aşağıdan izleyebilirsiniz.

Tabii fantastik edebiyat tutkunlarına da müjde vermeden geçmedi. 2022’de yayınlayacağı bazı fantastik kitapları da aşağıdan izleyebilirsiniz.

Korku ve fantezi türünden İthaki’nin çıkaracağı kitapların bazılarının ismi tanıdık gelmiş olabilir. Çünkü programlarında bu yılın British Fantasy Awards ödüllerini alan isimler de var.

Siz 2022 yılında gelecek kitaplardan en çok hangisi için heyecanlısınız?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.