AYBABTUSinema Haberleri

Corin Hardy, İptal Edilen The Crow Filmi İçin Fikirlerini Saklıyor

The Crow filminin bir onaylanıp bir iptal edilen reboot projesinin geleceği bilinmiyor. Ancak, filmin yönetmeni Corin Hardy, projenin tekrar hayata dönebileceğine inanıyor. Bu sebeple, filme dair fikirlerini açıklamayı reddediyor.

1994‘te vizyona giren ve başrolünde Brandon Lee‘nin oynadığı The Crow filminin devam filminin çekilmesi uzun süredir gündemde. Serinin çizgi romanlarına ve karanlık atmosferine hayran kalanlar devam filmlerinden aynı tadı alamamıştı. 1996’da City of Angels, 2000’de Salvation ve 2005’te Wicked Prayer çıkmıştı. Ancak filmlerin kalitesi çıktıları sıraya uygun olarak düşmüştü.

Eric Draven: It Can’t Rain All The Time

Asla Gelmeyen Yeniden Yapım Projesi

Çizgi romanlardaki ve orijinal filmdeki hikayenin kalitesini yakalamak için bir reboot projesi gerekiyordu. Zira önceki filmler seriye zarar vermişti. Ancak, bu reboot projesi yıllarca sürüncemede kaldı. En sonunda da projenin iptal edildiği açıklandı. 2015‘te başrol için düşünülen Luke Evans projeden ayrılmış ve başrol için Jack Huston ile anlaşılmıştı. 2016‘da ise Jack Huston’ın yerini Jason Momoa almıştı. Film için çekimlerin başladığı haberi geldikten hemen sonra 2018‘de hem Corin Hardy’nin hem de Momoa’nın projeden ayrıldığı haberi geldi. Böylece Temmuz 2018’de proje resmen iptal edildi. Tüm bu süreci eski haberlerimizden ayrıntılı bir şekilde okuyabilirsiniz.

2020’nin başlarında projede tekrar bir hareketlenme olduğu yönünde haberler çıktıysa da haberlerin devamı gelmedi. Yine de, uğursuzluklar ve trajediler ile dolu The Crow macerasının Corin Hardy için henüz bitmemiş olduğunu görüyoruz. Yönetmen, filmin iptal edilmesinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen reboot için fikirlerini paylaşmayı reddediyor.

“Bu benim yıllarımı verdiğim bir proje oldu. Gerçekleşmeyeceğine inanamıyorum. Hâlâ projenin gerçekleşme ihtimalinin var olduğunu düşünüyorum, bu yüzden fikirlerimi açıklamayacağım” diyor Hardy.

The Crow

Trajedilerle Dolu Bir Hikaye

The Crow, nişanlısı katledilirken bunu izlemeye zorlanan ve sonrasında da öldürülen Eric Draven‘ın hikayesini anlatıyor. İntikamını almak için ölümden dönen Draven, nişanlısının katillerinin peşine düşüyor. Çizgi romanın yazarı James O’Barr‘ın kendi hayatından ve duyduklarından etkilenerek bu hikayeyi yazdığı popüler bir iddia. Eğer doğruysa belki de Draven’ın karanlık hikayesi O’Barr’ın yetim olarak büyümesinden başlıyor. Yazar, 18 yaşında nişanlısının sarhoş bir sürücü tarafından öldürülmesi üzerine askere yazılıyor. Söylentiler O’Barr’ın Almanya’da askerliğini yaparken denk geldiği bir gazete kupürüden etkilendiğini de söylüyorlar. Bu kupür, Detroit’te nişanlı bir çiftin 20 dolarlık nişan yüzüklerini çalmak için öldürüldüğü haberini içeriyor.

O’Barr, kendi kendisine resim çizmeyi öğrenerek The Crow hikayesini çizgi roman olarak yaratmaya başlıyor. O’Barr’ın yazdığı The Crow çizgi romanı karanlık romantizmi, gotik teması ve intikam odaklı hikayesi ile okurları etkiliyor. Yapımcı Jeff Most bu çizgi romanı okuyunca hikayenin bir filme uyarlanmasını istiyor. Hikayenin bir film senaryosuna dönüştürülmesi Cyberpunk roman yazarı John Shirley‘nin katkıları ile gerçekleşiyor. Başrol teklifi Brandon Lee’ye gidiyor. Babası Bruce Lee’nin izinden dövüş sanatları ve aktörlük ile ilgilenen Brandon’ın bu rolde oyunculuğu tüm izleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Eric Draven: Victims, aren’t we all?

Fakat setteki trajedi yalnızca çekilen filmin senaryosuyla sınırlı kalmadı. Ne yazık ki, Brandon Lee çekimler sırasında polis rolündeki aktörün kendisine doğrulttuğu silah ile vurularak aramızdan ayrıldı. Boş olması gereken tabanca ile Brandon Lee’yi vuran Michael Massee, bu kazanın etkisinden yıllarca kurtulamadı.

Ben zaten ölüyüm, kıpırdayabilirim

Albrecht: Well, I am the police, and I say, “Don’t move” Snow White. You move, you’re dead.

Eric Draven: And I say, “I’m dead,” and I move.

İlk filmin kazadan önceki çekimleri filmin tamamlanmasına imkan verecek tüm sahnelere sahipti. İçindeki hüzün, depresyon, melankoli ve ağır romantizmin yanısıra Brandon Lee’nin talihsiz ölümü de eklenince, ister istemez izleyen herkesin tüylerini diken diken eden bir film ortaya çıktı. Brandon Lee, aslında iki film için anlaşma yapmıştı. Yani, bir devam filminin geleceği daha ilk film tamamlanmadan planlanmıştı. Ne yazık ki işler planlandığı gibi yürümedi ve filmdeki kazadan itibaren seriyi sadece başarısızlık takip etti.

Biz Draven’ın sözlerini tekrar ediyor ve yağmur daima yağmaya devam edemez diyoruz. The Crow’un bir noktada güçlü bir dönüş yapacağına inanıyoruz. Sizeve bu Corin Hardy’nin açık etmeye kıyamadığı fikirleri ile mi olur yoksa bambaşka isimlerin elinden çıkacak bir senaryo ile mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.