Dizi HaberleriSinema Haberleri

Netflix’in Dark Horse Yapımları Artıyor: Mind MGMT ve BANG! Ekranlara Geliyor

Netflix‘in Dark Horse çizgi romanlarıyla olan iş birliğinin süresi ve proje sayısı arttı. Matt Kindt‘in yazarlığını yaptığı Mind MGMT ve BANG! çizgi romanları sırayla dizi ve film olarak ekranlarımıza gelecek.

Dark Horse Comics ile Netflix’in başarılı ortaklıkları oldu. Mesela The Umbrella Academy, Netflix’in en çok izlenen ilk 10 dizisi arasında. (Bu arada üçüncü sezonun ilk bölümündeki dans sahnesine bayıldım! Her ne kadar Five hata yapıp bir hareketi erkenden yapmış olsa da…)

Grendel‘in dizi hazırlıkları devam ediyor. Ayrıca Lady Killer‘ı da filme uyarlayacaklar. Hatta 1950’lerde ev hanımı kimliğinin altında ajanlık yapan bir kadının hikayesini anlatan Lady Killer’ın başrolünde Blake Lively olacak.

Ancak Netflix, Matt Kindt’in çizgi romanlarını ayrı bir sevdi gibi duruyor. Ne yalan söyleyelim, biz de sevdik. Kindt’i, BRZRKR çizgi roman serisinde Keanu Reeves‘e eşlik eden yazar olarak biliyor olabilirsiniz. Ayrıca geçen yıl yazarın Dept H. serisinin Netflix filmi olacağını haber vermiştik.

Bir masal kahramanının sıradan insanlara özenmesini anlatan Folklords hikayesini Presstij dilimize kazandırmıştı. Biz de Mayıs’ta cildi sizler için okuyup incelemiştik.

İşte biz Matt Kindt’in öyküleriyle haşır neşir olmaya başlamışken Netflix de yazarın iki projesini daha ekranlara getirme kararı aldı: Mind MGMT ve BANG!

Mind MGMT

Matt Kindt’in Mind MGMT hikayesi bir diziye uyarlanacak. Dizinin senaryosunu Invincible ve Stranger Things gibi dizilerde de senaristlik yapmış olan Curtis Gwinn hazırlıyor.

Bu hikaye bir uçuş sırasında uçaktaki herkesin aniden hafızasını kaybetmesiyle başlıyor. Yolcular episodik hafızalarını kaybediyorlar. Yani kişisel anılarını unutuyorlar ama hayata dair bildikleri temel bilgi ve kavramları hatırlayabiliyorlar. Örneğin uçağın pilotu bir uçakta olduğunu ve pilot koltuğunda olduğunu görebiliyor. Uçağı uçuran kişi olması gerektiğini hatırlayabiliyor. Ancak pilotluğa dair hiçbir anısı yok zihninde.

Bu ilginç uçuş olayının üzerinden yıllar geçmiş. Ancak yolcular hâlâ hafızalarını geri kazanamamışlar. Birçok kişi uçaktan inen sevdiklerini o günden beri bir yabancıymış gibi evlerinde ağırlıyor. Aileler dağılıyor, bazı şirketler önemli bilgilerin çalışanlarının zihninden silinmesi sebebiyle iflas ediyor. Bu gizemli olayı araştıranlar yolculardan birinin kayıp olduğunu fark ediyor. Fakat bu duruma sebep olduğu tahmin edilen o kayıp yolcuyu bulmaları mümkün olmuyor.

Ta ki ayın sonunu getiremeyen, yeni kitabı için fikir bulamayan bir yazar bu konuya eğilene kadar. Okurlarının ve yayıncısının ilgisini çekmek için bu kitabı yazmaya niyetlenen ana karakterimiz kısa sürede kendisini süper güçlü mutantlar ve terörist organizasyonları ile karşı karşıya buluyor.

BANG!

Matt Kindt’in BANG! çizgi romanları da bir aksiyon bilimkurgu filmi olarak ekranlara gelecek. Keanu Reeves bu seriyi “James Bond ile Tenten’in ayvayı yemiş bir birleşimi” olarak betimliyor.

İki yıl önce basılmış bir roman okuduğunuzu hayal edin ki sizin daha dün başınızdan geçen olayları birebir anlatıyor. Ödünüz kopar, öyle değil mi? BANG! böyle bir romanı yazmış bir yazarın peşine düşen gizli ajanların hikayesini anlatıyor. Yani bir grup James Bond’un Bond romanları yazan bir adamı takip ettiğini düşünün. Ancak durum şu ki, bu ajanlar bir simülasyonun içinde kilitli kalmış durumdalar. Yani yaşadıkları hayat bir ilüzyondan ibaret. Bunu fark etmeleri de ondan kaçmalarını kolaylaştırmıyor. Yani evet, bu aynı zamanda küçük çaplı bir Matrix hikayesi.

Filmin oyuncularından birinin Idris Elba olacağını biliyoruz. Yönetmen koltuğunda da Bullet Train‘in, John Wick’in ve Deadpool 2’nin yönetmeni David Leitch oturacak. Yani havalı ajan filmleri konusunda az çok deneyimli bir isim.

Biz bu çizgi romanların popülerlik kazandığını görmekten memnunuz. Peki ya siz Netflix ile Dark Horse iş birliğinden memnun musunuz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.