Haberler

Monte Cook Games, Arcana of the Ancients’ı Duyurdu

FRP oyunlarının ilk günlerinden itibaren oyun firmaları sınırsız temada sistem ve içerik yayınladı. Bu temalardan en ilgi çekici olanlarından birisi de “Science Fantasy” denen ve bilim kurguyla fantastik ögeleri harmanlayan tür oldu. Ünlü oyun firması Monte Cook Games de geçtiğimiz günlerde Dungeons and Dragons 5E için bu türdeki yeni oyunları Arcana of the Ancients‘i duyurdu.

Her ne kadar yeni oyun demiş olsak bile Arcana of the Ancients tam anlamıyla yeni bir oyun sayılmaz. Monte Cook Games‘in ünlü FRP sistemi Numenera‘yı Dungeons and Dragons sistemine taşıyor diyebiliriz.

D&D 3E’yi yaratan ekibin önemli bir üyesi olan ve 5E’nin de başlangıcında büyük katkısı olan Monte Cook, kendi firmasıyla çıkardığı Numenera‘yı Arcana of the Ancients ile D&D 5E sistemiyle oynanabilir hale getirecek.

Arcana of the Ancients

Arcana of the Ancients ile birlikte klasik D&D dünyasına “Science Fantasy” etkileri katabileceksiniz. Oyuncular elflerin hatta ejderhaların bile hakkında hiçbir şey bilmediği antik bir uygarlığın kalıntılarına denk gelecekler. Bu eski uygarlık, D&D karakterlerimizin hayal güçlerinin de ötesinde güçlere sahipmiş.

Geride bıraktıkları kadim eşyalar da bu güçleri oyuncuların kullanımına bırakacak. Ancak elbette çok sayıda çözülmesi gereken gizem de bizleri bekliyor olacak. Gizemlerin teker teker çözülmesiyle de son derece garip ve tehlikeli yaratıklarla varlıklar da karşımıza çıkacak.

Peki biraz daha mekanik yaklaşırsak Arcana of the Ancients, bizlere tam olarak ne sunuyor? Antik uygarlığın kalıntılarının keşfiyle birlikte çok sayıda teknolojik alet ve eşyaya sahip olacağız. Ayrıca karakterlerimiz de bu yönde kullanılabilecek yeni yeteneklere ve özel güçlere sahip olacak. Bunun dışında ilginç yaratıklar da oyuncuların karşısına çıkmaz için hazır bekliyor olacak. 

Tüm bunlara ek olarak da sistemi denemek için çeşitli hazır maceralar da bulunacakmış. Bu maceralarda uzay gemisi enkazlarından son teknoloji savunma sistemleri olan karargahlara kadar oldukça ilginç mekanlara yolculuk edebileceğiz. Eğer daha geniş çaplı bir şeyler arıyorsanız da tüm Numenera‘nın dünyası Ninth World‘ü D&D oyununuza entegre edebileceksiniz.

Nasıl ve Ne Zaman?

Arcana of the Ancients hakkında şimdiden heyecanlanmış olsak bile çıkışı için en azından 1 yıl daha beklememiz gerekecek. Çünkü çıkış tarihi olarak 2020’nin başları belirtilmiş. Ancak asıl önemli konu ise oyunun mart ortalarında Kickstarter ile fon toplamaya başlayacak olması.

Her ne kadar Kickstarter fonlaması hakkında detaylı bir bilgi olmasa bile, oyuna ekstra özellikler eklemeye yönelik olacağı ve çıkışını etkilemeyeceği düşünülüyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.