Çizgi Roman Haberleri

Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri Günü!

seyfettin-efendi-cizgi-roman-banner

Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri, yazar ve çizerlerinin katılımıyla peyda oluyor.

20 Nisan günü Kadıköy’deki Büyülü Dükkan çizgi roman mağazasında gerçekleşecek etkinlikte yazarlar, çizerler ve çizgi roman hayranları buluşacak.

Etkinlikte, Seyfettin Efendi için hazırlanan kısa film de ilk kez gösterilecek. Kitabınızı imzalatabilir, yazar ve çizerlerle tanışma imkanı bulabilirsiniz.

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları kitabında neler var?

seyfettin-efendi-etkinlik-buyulu-dukkan10 farklı hikaye:
Bir İntihar Vak’ası, Bir Cinayet Soruşturması, Sabahçı Hasan’ın gece düşleri, Derinkuyu Muamması, Heykeldeki Sır, Ab-I Hayat, Yedi Uyurlar, Katil Palyaço, Gölge Hatun, Schrödinger’in Köpeği

9 Yazar:
Devrim Kunter, Mehmet Berk Yaltırık, Cihan Türe, Ümit Kireççi, İlke Keskin, Kadir Özen, Yalın Alpay, Sadık Yemni, Hakan Tunga Kalkan.

13 Çizer:
Devrim Kunter, Hakan Duman, Emir Yardımcı, Yasemin Baran, Elif Kut, Rıza Türker, Mehmet Özen, A.Gökhan Gültekin, Sümeyye Kesgin, Gülden Kunter, Cansın Çağlar Özdemir, Ömer Tunç, Necmi Yalçın.

Ege Görgün’ün önsözünden:
“Bana hayal gücünden beslenen, bilinen resmi tarihe takılmadan geçmişin akislerine kendince yorumlar getiren ama bunu yaparken de “gerçek” tarihle ters düşmeden ortaya inandırıcı bir tarih-kurgu koyan kaç tane Türk eseri sayabilirsiniz?”

Arka Kapak Yazısı:
“…Memleketin içinde bulunduğu buhran sebebiyle bu ve benzeri esrârengiz vak’alar gözardı edilmekteydi.

seyfettin-efendi-ve-olaganustu-hikayeleriİmparatorluğun can havliyle yağdırdığı talimatları izleme hususundaki gönülsüzlüğümü idrak eden komutanlar, bu esrârengiz vak’aların arasında benim de kendi rızamla göz önünden kaybolmamdan, harp sırasındaki sahte vefatımdan duydukları kadar olmasa da bir memnuniyet duymuşlardır elbet. Harbin ardından İfşa-yi Sırr teşkilatını kurmama dair tebliği iletmesine değin birkaçını açıklığına kavuşturduğum, aklın ve bilimin sınırlarını zorlayan bu meselelerin, teşkilat bünyesinde çözeceğim bazılarına yol göstereceğini Osman Paşa benden evvel öngörmüştü. Teşkilat ile fevkalâdeliğin ilmikleri arasında o devir için ucu meçhul bir yolda seyretmiş olsam da esrarengizliğin türlerini hayatım boyunca tecrübe edecektim. Dolayısıyla bu yapraklar, teşkilatla alakalı vak’aların haricinde kalmış, evraklara düşülmemiş bu ve benzeri esrarengiz vakalardan aklımda kalanları kayda geçirmeme vesile olacak.”

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları albümleriyle İfşa-yi Sırr teşkilatının maceralarını Seyfettin Efendi’nin hususi notlarından derleyip bize aktaran Devrim Kunter, meslektaşlarının yardımıyla bu kez aynı notlardaki müstakil esrârları hikâyeleştiriyor.

1911-1935 seneleri arasında Seyfettin Efendi ve dostlarının açıklığa kavuşturduğu, kimisinde o dönemin ve ilerleyen senelerin müstesna zatlarının, eşyalarının ve mekanlarının bulunduğu bu on vak’ayı çizgiye kazandırmış olmanın heyecanını ve sevincini bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Etkinliğe giriş ücretsizdir, herkes davetlidir.

Yer: Büyülü Dükkan – Neşet Ömer Sok. 3/1 Kadıköy – İstanbul
Tarih: 20 Nisan 2014 – Pazar
Saat: 13:00 – 16:00
Etkinlik Sayfası: https://www.facebook.com/events/1410260759240915/

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.