Sinema Haberleri

Mezarlık Kitabı Uyarlamasında Neil Gaiman’ın Söz Hakkı Yok

Neil Gaiman’ın Mezarlık Kitabı romanı filme uyarlanıyor. Ancak Gaiman yaptığı açıklamada uyarlama ekibine dahil olmadığını ve film üzerinde bir kontrolü olmadığını söyledi.

Sandman‘in dizi uyarlamasıyla Netflix’te ses getirmesinin ardından Gaiman’ın bir diğer hikayesi olan Mezarlık Kitabı da film uyarlaması projesiyle yeniden gündeme gelmişti. Aslında bu proje 2009’da başlamıştı. Ama 2010’da işlerin yolunda gitmediği haberini aldık. Sonra da sessizce raflarda tozlanan projeler arasına girdi.

Şimdi Disney, Sandman’in popülerliği artınca Mezarlık Kitabı’nı filme uyarlamak için kolları sıvadı. Projenin yönetmenliği için Marc Forster‘la anlaştı. Senaristliği de live-action The Little Mermaid filminin de senaryosunu hazırlayan David Magee‘ye verdi. Ancak proje ekibine Neil Gaiman’ı dahil etmedi.

Biz ise bunu bir hayranın sorusu sayesinde öğrendik. Zira Gaiman, hayranına cevap verirken projenin yaratıcı ekibi üzerinde hiçbir kontrolü olmadığını açıkladı. Film hakkında bizim bildiklerimiz dışında bir şey bilmediğini de ekledi.

Halbuki Gaiman’ın en başarılı dizilerinden Sandman ve Good Omens’ın başarısının arkasında muhtemelen Gaiman’ın proje ekibinde olması yatıyordu. Nitekim uyarlamanın orijinal metine sadık kalmasını Gaiman sağlıyordu. (Good Omens örneğinde Rob Wilkins de tabii ki). Ve yakında ekranlarımıza gelecek olan Dead Boy Detectives de projenin her aşamasında Gaiman’ın onayını almaya dikkat ediyor. Zaten Gaiman da ilk bölümün ve senaryonun çok ama çok iyi olduğunu söyleyip duruyor.

O yüzden Disney’in Mezarlık Kitabı filmi için Gaiman’ın kapısını çalmaması ekşi bir tat bırakıyor. Hani sanki Yüzüklerin Efendisi dizisi çekerken Peter Jackson’ın kapısını çalmamaları gibi, benzer bir tat…

Neyse ki Mezarlık Kitabı muhteşem yeni kapaklarıyla tekrar raflara geldi. Çizgi roman uyarlaması da hayranlarını üzmedi. Bu yüzden film uyarlaması hayal kırıklığı yaratırsa biz size yine bol bol kitabı överiz.

Kaynak: ScreenRant

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.