Sinema Haberleri

Constantine 2

Constantine 2 beklentisi hayal kırıklığına dönüşebilir. 2005 yılında çıkan Constantine filmi çizgi romanın biraz dışında seyretmiş, karakterimiz sarkastik sarışın İngiliz tiplemesinin çok dışına çıkıp Keanu Reeves tarafından canlandırılmıştı.

Bu radikal yoldan sapmaya rağmen film kendi çapında bir başarı hikayesi yaratmayı başarmış ve popüler olmuştu. Hayranlar durur mu, yıllar boyu devam filmi için ağıtlar yakıldı, dualar edildi ancak bir türlü Constantine 2’yi göremedik. Son yıllarda Reeves de bu tayfaya katıldı ve karakteri tekrar canlandırmak için ne kadar istekli olduğunu dillendirmeye başladı.

Sonunda stüdyo da ikna oldu ve ilk filmin yönetmeni Francis Lawrence’ın Keanu Reeves ile birlikte tekrar yola çıkacağı neredeyse kesinleşti. Titans’ın yaratıcı beyinlerinden olan Akiva Goldsman da fantastik trene resmen atladı.

Derken James Gunn ortaya çıktı… DC evreninin başına getirilen müthiş insan Gunn, önüne gelen tekere çomak sokmaya başladı. Pek sevdiğimiz Hanry Cavill’ın heyecanla pelerin giymeye çalıştığı sırada kendisine artık Superman olamayacağını bildirdi. Yetmedi, orijinal DC aktörlerinin çoğunun artık rollerini canlandırmayacağını duyurdu. Artık yeni bir dönemin başlayacağını müjdelemişti Gunn ve tarihe not düştü: ”Benim standartlarıma uymayan hiç bir aktörle çalışmayacak ve projeyi hayata geçirmeyeceğiz.” Sert sözler ama DC karakterlerinin beyaz perdedeki kaderleri düşünüldüğünde atılması gereken tek doğru adım da bu.

Bu sert rejim değişikliğinden elbette DC Elseworlds (Başka Dünyalar) alt dünyası da etkilenecek. Bağımsız Joker filmi ve devamında gelecek olan Joker: Folie à Deux, ek olarak Matt Reeves’in harika The Batman uyarlamalarında yakalanan kalite çıtası tam olarak da Gunn’ın çıtası aslında. Kariyerinde boş atmaya yaklaşmamış olan yönetmen-yapımcının kriterleri artık çok belli. DC Elseworlds de bu potada yer alıyor haliyle ve bu aleme dahil olan Constantine 2 oldukça önem arz eden bir isim. İlk film tüm kusurlarına rağmen sevildi ancak bu kez şans faktörünün projenin kaderinde yer almasını istemiyor Gunn. O yüzden çok net, standartlarına uymayacak olan bir Constantine 2 projesine asla evet demeyecek.

Lawrence, Goldsman ve Reeves yeşil ışık ve bütçe istiyorlarsa ortaya gerçekten sıkı bir proje sunmak zorundalar. Gunn’ın onayından geçmiş bir devam filminin ise bir uyarlama ve fantastik sinema klasiği olacağına kesin gözüyle bakıyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.