Sinema Haberleri

Dune Part 2 Kostümleriyle Yine Göz Kamaştıracak

Dune Part 2 filminin kostüm tasarımcısı Jacqueline West filmde göz kamaştıran farklı kültürler ve dünyalar olacağını söyledi. Ayrıca, Dave Bautista gibi o da Austin Butler’ın Feyd-Rautha’sını övmeden geçmedi.

Dune Part 2 konusunda merakla beklediğimiz çok fazla şey var. Fakat bunlardan ikisi diğerlerini gölgede bırakmaya başladı. İlki Alia’yı kimin canlandırdığı. Çünkü hâlâ açıklamadılar. Ve Avatar: The Way of Water‘da Sigourney Weaver gösterdi ki her yaştan oyuncunun bu rolü oynaması mümkün. Ve yaşlı bir oyuncu bu rolde harika olur.

İkincisi ise Austin Butler’ın Feyd-Rautha rolü. Çünkü hem Butler’ın bu rolü Denis Villeneuve’e karakteri nasıl anladığını anlatarak kaptığını biliyoruz. Yani seçmelere katılarak falan değil, karakteri yorumlayışı üzerinden kadroya dahil oldu. Hem de filme dair konuşan herkes Feyd-Rautha’nın muhteşem olduğunu söylemeden geçmiyor. Bunun dışında da hiçbir şey söyleyemiyorlar zaten.

İlk filmin de kostümlerini tasarlayan Jacqueline West, ikinci filmde iki yeni dünyayı ve kültürü yansıtmak zorunda olduklarını söylüyor. Padişah İmparator‘un ve haliyle Corrino Hanedanı’nın kostümlerini ilk kez tasarlıyorlar. Şimdiye dek yalnızca Sardoukar’ları gördük. West, Corrino Hanedanı’nın evi olan gezegeni ve oradaki halkın nasıl giyindiğini de görme şansı bulacağımızı ima ediyor.

Harkonnen Hanedanı’nın evi Giedi Prime‘ı zaten kesin göreceğiz. İlk filmde Harkonnen askerlerinin kostümleri için çölde hayatta kalabilen kitinli siyah böceklerden esinlenmişlerdi. Bu filmde de Baron’un gözdesi Feyd-Rautha’yı arena kostümü içinde göreceğimiz bir sahne olmalı.

Tabii Kont Fenring ve Lady Margot‘yu da unutmamak gerek. Muhtemelen onların kostümleri de her iki hanedandan daha farklı olacaktır. West, Bene Gesserit‘in kostümlerini tasarlarken Mısır mumyalarından esinlendiğini söylüyor. Ancak Villeneuve satranç taşlarından ve tarot kartlarından da esinlendiklerini belirtmişti.

Açıkçası, geriye tasarlaması gereken pek bir Atreides kostümü kalmadı zaten. Fremen kostümünü de ilk filmde detaylı gördük. Bu yüzden kostüm konusunda tüm enerjilerini muhtemelen Corrino, Bene Gesserit ve Harkonnen’lere yöneltiyorlar.

Dune Part 2, bir aksilik olmazsa 3 Kasım’da vizyona girecek.

Kaynak: Collider

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.