Oyun Haberleri

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake’i Süresiz Ertelendi

Jason Schreier, Star Wars: KotOR Remake projesinde son durumun pek de iç açıcı olmadığını söylüyor. Süresiz bir şekilde ertelenen oyunun sil baştan tasarlanma ihtimali söz konusu.

Kan, Ter ve Pikseller ile Reset At kitaplarının yazarı Jason Schreier, Bloomberg‘de yayınladığı bir yazısında Star Wars: KotOR Remake projesinde işlerin hiç de iyi gitmediğini söylüyor. Halbuki projeden sorumlu firma Aspyr, daha yeni Beamdog’u bünyesine katmıştı. Biz de bu haberi sevinçle karşılamıştık. Ancak Shreier bu birleşmenin Aspyr için yeterli olmadığını söylüyor. Hatta Saber Interactive‘in projeyi devralıp sil baştan yapabileceği söylentileri bile varmış.

Aslında KotOR Remake’i için planlanan çıkış tarihi 2022’nin sonuydu. Bu yüzden de Aspyr, 30 Haziran’da oyunun demosunu yetkili kişilere sundu. Fakat bu sunum iyi geçmemiş olmalı ki şirketin üst düzey yetkililerinden iki kişi sunumu takip eden hafta şekilde işten atıldı. Ardından da oyunun çıkış tarihi süresiz bir şekilde ertelendi.

Aspyr stüdyolarında işten atılan isimler oyunun tasarım yönetmeni Brad Prince ve sanat yönetmeni Jason Minor oldu. Yetkililer demonun istedikleri kaliteyi karşılayamadığını söyledi. Ancak bu iki ismin neden kovulduğu konusunda resmi bir açıklama yok. Yalnızca Minor’ın böyle bir ayrılığı hiç beklemediğini biliyoruz. Zira sosyal medya hesabında bu gelişmenin onun için bir sürpriz olduğunu söylüyor.

Aspyr ve Embracer’dan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmediği için bu haberde tek kaynağımız Jason Schreier’ın iddiaları oldu. Shreier’ın anonim kalmayı tercih eden kaynakları oyunun 2025’ten önce çıkamayacağını tahmin ettiklerini de belirtmiş.

Yani ne yazık ki HK-47 ile hasret gidermek için biraz daha beklememiz gerekecek. Zira oyunun 2003’te yayınlanan orijinal versiyonu artık yeni işletim sistemlerinde hata vermeden çalışmıyor. Dolayısıyla remake’i gelmezse KotOR oynamamız pek mümkün durmuyor.

Bu arada EA Games de Star Wars oyunları üzerindeki hakimiyetini 2023’te kaybedecek. Yani bu tarihten itibaren başka geliştiricilerin elinden çıkan yeni Star Wars oyunları ile karşılaşacağız. Zaten şu anda farklı firmalarca geliştirilmekte olan birçok Star Wars oyunu var. Tüm listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.